”Hur ska du ha det egentligen Björn?”

Per Elofsson ger sig in i debatten

SPORTBLADET

Förra veckan lämnade han sitt uppdrag som ambassadör för Ren Idrott.

En debattartikel gällande kosttillskott var en av orsakerna. Nu ger sig Per Elofsson in i debatten.

”Hur ska du egentligen ha det Björn” skriver Elofsson på Facebook.

Per Elofsson ger sig in i debatten om kosttillskott som ledde till att Björn Ferry lämnade sitt uppdrag som ambassadör för organisationen Ren Idrott. Längdikonen lägger ut ett inlägg på Facebook där han anklagar Ferry för dubbelmoral.

”Så att ha någonting att göra med personer, företag eller organisationer som har koppling till kosttillskott vill inte Björn, men det lustiga är att när man går in och kikar på hans egen hemsida och på de personliga sponsorer/partners som Björn har så dyker ett intressant namn upp! Soma Nordic. Men är inte det ett av Nordens största återförsäljare av just kosttillskott ??? Så hur ska du egentligen ha det Björn, och hur går det nu med samarbetet med Riksidrottsförbundet?", skriver Elofsson på Facebook.

”Ingen stor fråga”

När Ferry gav sitt besked om att hoppa av ansåg han att man inte kunde jobba för en organisation som Ren Idrott när man samtidigt jobbar för ett kosttillskottföretag.

Elofsson anklagar den tidigare skidskytten för dubbelmoral då han själv har ett samarbete med ett kosttillskottsföretag.

Björn Ferry har tagit del av Elofssons inlägg och säger till SportExpressen:

– De verkar väldigt nervösa. För mig är det ingen stor fråga. Det var en debattartikel som var som jag tyckte var ganska dålig och att den här mannen (Lars Fins) sitter i styrelsen tycker jag var fel så jag tyckte att han skulle lämna och att de skulle ta avstånd från artikeln, men de har de inte gjort. Så då lämnar väl jag, det är inget märkvärdigt med det. De verkar bli väldigt nervösa över det, men jag vet inte varför, säger han till SportExpressen och fortsätter.

– Jag har vänt mig mot debattartikeln som säger att man inte kan bli bra om man inte äter Life-produkter, den gillar jag inte. Jag gillar inte att han tjänar pengar på det, det är helt uppenbart att han använder Ren Idrott till marknadsföring, det gillar jag inte. Det är inte mer med det, det räcker så.