Norska skidstjärnan avslutar karriären

Studier och bröllop i sommar: Ett nytt spår

Foto: Foto: AP
Kristin Störmer Steira (längst till höger) har en framgångsrik karriär bakom sig. Här på pallen under OS 2014 tillsammans med Therese Johaug och Marit Björgen.
SPORTBLADET

En fin karriär är över.

Norska skidstjärnan Kristin Störmer Steira väjer att lägga skidorna på hyllan.

– Tiden är inne för att hitta ett nytt spår, säger hon i ett uttalande.

Det var redan inför denna säsong som Kristin Störmer Steira beslutade sig för att det skulle bli hennes sista år som skidåkare och tanken var att hon skulle avsluta på hemmaplan – tremilen på Holmenkollen.

Men en fotskada satte stopp för planerna och efter missräkningen i säsongsavslutningen öppnade hon för att fortsätta ytterligare en säsong.

Men efter noga omtanke har den norska stjärnan nu beslutat sig för att karriären är över. En karriären som innehållit bland annat ett OS-guld och tre VM-guld.

”Kostat blod”

Det meddelar hon genom ett pressmeddelande från det norska skidförbundet i dag.

– Jag har upplevt otroligt mycket som längdskidåkare och jag älskar att tävla på skidor, men tiden är inne för att hitta ett nytt spår, och det blir inte skidspåret, säger Störmer Steira.

Tillsammans med sina landsmaninnor och landsmän har hon varit del av en norsk dominans inom sporten de senaste åren.

– Jag är privilegierad som har fått möjligheten att arbeta tillsammans med världens bästa skidåkare och tränare, även om det emellanåt kostat både blod, svett och tårar. Det ska jag ta med mig vidare i livet, säger hon enligt Dagbladet.

I pressmeddelandet berättas att Störmer Steira nu ska fokusera på att få klart sina studier och till sommaren gifta sig med kanadensiske längdåkaren, tillika pojkvännen, Devon Kershaw.