Norskan: "Stina Nilsson kan bli lika stor som Björgen"

Foto: Foto: Andreas Bardell
Stina Nilsson visade sig i vintras väldigt snabb i spurter.
SPORTBLADET

Vem blir nästa skiddrottning efter Marit Björgen?

Svenska Stina Nilsson, om norska Heidi Weng får rätt.

– Jag tror faktiskt att hon kan bli lika stor som Marit, säger Weng till vg.no.

Längdskidåkningens stora stjärna Marit Björgen, 35, är gravid och missar årets säsong. Björgen planerar att komma tillbaka 2017 och satsa ett par år till, men när hon kliver ner från tronen tror landslagskollegan Heidi Weng att svenska Stina Nilsson kliver upp.

– Jag tror att vi får en ny stjärna i Stina Nilsson. Hon kan bli enastående. Som jag ser det har hon alla egenskaper som krävs för att vinna. Hon är en väldigt stark tjej, som redan är bra. Om hon får några år till kan hon bli farligt bra, säger Weng till vg.no.

Nilsson aldrig vunnit världscupen

Det är en bit kvar för Stina Nilsson. Björgen har tagit 93 segrar i världscupen – Stina Nilsson noll. Men den svenska jättetalangen har ändå visat vart hon är på väg. Hon tog hem U23-cupen i stor stil och under VM i Falun blev det tre silvermedaljer.

– Therese [Johaug] är den stora favoriten till att vinna mest i vinter, men jag tror att Charlotte [Kalla] också blir väldigt stark. Men det hade varit roligt om Stina slog igenom och ställde till det för oss norska åkare, säger Weng.