Henriksson tillbaka efter ätstörningarna

Skidtalangen: "Detta var en otroligt skön känsla "

Foto: Foto: Stig Lindmark / TT
Längdåkaren Sofia Henriksson, 21, med hundarna Vinna och Ajax. Norra Storfjället reser sig mäktigt i nordväst. Här tränar Sofia för att ta sig tillbaka i tävlingsspåret. Efter en succéstart förra säsongen drabbades hon av en ätstörning.
SPORTBLADET

Sofia Henriksson stoppades från att tävla på grund av sina ätstörningar. Men på måndagen kom glädjande besked.

”Efter en lååång tids kämpan så fick jag i torsdag det härliga beskedet att jag gått upp tillräckligt mycket i vikt för att nå mitt och läkarens gemensamma mål”, skriver hon i sin blogg.

Sofia Henriksson fick sitt stora genombrott förra året när hon placerade sig som nia och tolva i världscupen.

Men 21-åringens säsong avbröts plötsligt i januari. Anledningen - hon vägde för lite.

I mars valde hon att öppet berätta om sina ätstörningar i sin blogg:

”Det var under hösten som det tog fart på riktigt. Ganska tidigt förstod jag att något inte stod rätt till, men det tog lång tid innan jag kunde erkänna för mig själv att det var en lättare ätstörning alla problem grundades i.”

Snart tillbaka i tävling

På måndagen kom talangen med glädjande besked.

Hon har gått upp i vikt och nått sin och läkarens gemensamma viktmål, och kan snart vara tillbaka i tävling:

”Detta var en otroligt skön känsla för mig och framför allt stärkande att veta att jag snart kan vara tillbaka på skidarenan vad gällande läger och tävlingar” skriver hon i sin blogg och fortsätter:

"Blott första etappen"

”Viktigt att komma ihåg är att detta var blott första etappen för mig mot en balanserad livsstil som elitidrottare. Nya utmaningar kommer nu att uppenbara sig i samband med att träningen åter ska trappas upp, så det gäller att inte lägga sig på sofflocket för tillfället och känna sig allt för nöjd, utan fortsätta kämpa minst lika mycket om inte mer.”

ARTIKELN HANDLAR OM