Står naken & skryter om sina erövringar

Northugs bisarra julkalender

SPORTBLADET

Hur firar de jul i Norge?

Nakna uppenbarligen.

I alla fall skidstjärnan Petter Northug som släppt en julkalender där han med bar hud skryter om sina erövringar utanför skidspåret.

Petter Northug fortsätter sticka ut även utanför skidspåret. Nu har norrmannen lanserat en egen julkalender där han inledningsvis står och sjunger julsånger endast iklädd en tomteluva över könet.

”Är uppväxt med det”

– Att stå naken med tomteluvan gick fint. Det är något jag växt upp med. Jag vill krydda SkirkusTV lite extra inför jul så det kommer komma inslag och historier om mig som alla kanske inte kände till innan, säger Northug till TV2.

I det första avsnittet håller också 29-åringen vad han lovat. Efter den lite speciella introduktionen låter Petter Northug landslagskompisen Niklas Dyrhaug ta mikrofonen och berätta om hur Northug försvann från de aktivas hotell inför prologen till Tour de Ski i Oberhof häromåret.

Vann tävlingen

Först morgonen efter dök stjärnan upp igen efter att ha spenderat natten med en kvinna inne i staden. Sedan gick norrmannen ut och vann tävlingen.

– Det lönar sig att mysa innan man ska gå ett skidlopp, skrattar Dyrhaug.

Northug avfärdar själv anekdoten som ytterligare en ”kompishistoria” där det egentligen är Dyrhaug själv som är huvudpersonen.

Se hela Northugs julkalender (extern länk)