Tungt besked för skidlandslaget

Nilsson och Hellner uteblir

Foto: Bildbyrån
Stina Nilsson avstår Lillehammer.
SPORTBLADET

Landslagsstjärnorna Marcus Hellner och Stina Nilsson missar världscupen i norska Lillehammer.

— De är förkylda och blir hemma för att kurera sig, sägerförbundskaptenen Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Det blir ingen världscupstävling för Stina Nilsson och Marcus Hellner i helgen i norska Lillehammer. Stina vaknade under onsdagen upp med halsont och är inte i ett tävlingsbart skick för att tävla under helgen.

– Stina har fått besked att ta det lugnt för att försöka bli frisk så fort som möjligt. Vi hoppas att hon är tillbaka till tävlingarna i Davos nästa helg där sprint i fristil och 15 km fristil står på programmet, förbundskapten säger Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Hennes ersättare blir 24-åriga Maria Nordström från Ulricehamns IF.

"Tvingades kasta in handduken"

Marcus Hellner har precis som Stina halsont och kommer inte till start under helgen.

– Marcus har haft en bra utveckling på sistone och såg verkligen fram emot att få känna på den internationella hetluften i Lillehammer. Men så blir det inte. På torsdagsmorgonen fick Marcus halsont och tvingades kasta in handduken. Det ena avlöser det andra för Marcus som haft en minst sagt strulig höst. Men han tar nya tag, var så säker, säger Grip.

Mikael Norberg, 27, från Piteå Elit blir Hellners ersättare under helgen då det är skiathlon på lördag och stafett på söndag.

Ser möjligheter

Grip tror ändå att Sverige har goda chanser i Lillehammer. 

– Absolut. Vi åker dit med två tjejer som ligger topp fem i världscupen. Ida Ingemarsdotter (fyra) och Charlotte Kalla (femma). På plats i 1994 års OS-stad finns sedan i tisdags förra helgens överraskningsman Martin Johansson. Vi står inför en stor utmaning med flera unga och mindre erfarna åkare. Men tillsammans ska vi sälja oss dyrt, det gäller givetvis också i stafetterna på söndag, säger Grip.

FAKTA

Truppen som tävlar i Lillehammer

Damer: Charlotte Kalla, Anna Haag, Ida Ingmarsdotter, Maria Rydqvist, Mara Nordström och Emma Wikén.

Herrar: Simon Andersson, Jens Burman, Marin Johansson, Mikael Norberg, Marcus Ruus och Andreas Svanebo.