Nobbar galan – igen

SPORTBLADET

Charlotte Kalla har nobbat senaste årens Idrottsgalor.

Trots att hon har mästerskapsfritt i år lutar det åt ett nej igen från stjärnan, som konkurrerar om flera priser.

– Nja, alltså den ligger inte bra i tid, säger Charlotte Kalla.

 VM i Falun i vintras blev en succé för Sveriges största skidstjärna – fyra medaljer med guldet på 10 km fritt som höjdpunkt.

Charlotte Kalla är därmed en av huvudpersonerna när året ska summeras på Idrottsgalan 2016. Hon är nominerad i klasserna Årets kvinnliga idrottare och Årets prestation plus till Jerringpriset, men är hårt utmanad av simmaren Sarah Sjöström.

– Det var jättekul att se att jag var en av de 13 nominerade till Jerringspriset. Och när nomineringarna kom såg jag de andra klasserna också. Det är kul, säger Charlotte Kalla.

Även på den förra upplagan av galan var Charlotte Kalla ett av största namnen. Hon blev Årets kvinnliga idrottare, vann prestationspris och lagpris med stafett-tjejerna Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén och Anna Haag. Laget fick dessutom Bragdguldet.

Men Charlotte Kalla var inte på plats eftersom det inte fungerade i hennes plan inför VM i Falun.

I vinter är det inget mästerskap och kanske det då skulle kunna sitta fint med en galakväll för stjärnan?

Prio på världscupen

Charlotte Kalla tvekade rejält när Sportbladet frågade henne i samband med världscupspremiären i Finland.

 – Det är inget mästerskap som hägrar men det är Nove Mesto (världscupen) där helgen före. Sen är det Idrottsgala på måndagen efter och så måste jag upp på SM (i Piteå) senast tisdag. Det är en ganska intensiv period för mig.

Så det blir inte Kalla-närvaro i år heller?

– Nej...

Men du har inte bestämt dig helt?

– Nej, inte helt.

Charlotte Kalla lägger i vinter all sin prio på världscupen med Tour de ski som delmål.

I helgen tävlar landslaget i norska Lillehammer och Charlotte Kalla har hämtat sig efter en tung start på minitouren i finska Ruka förra helgen. Hon blev sexa totalt efter en söndag då skidorna inte fungerade optimalt.

”Hon krigade på”

Charlotte Kalla var öppet besviken efteråt, men känslorna lugnade ner sig.

– Jag pratade med henne efteråt på flygplatsen. Det kändes då som hon tog med sig de positiva delarna. Det jag var imponerad av var att hon inte gav upp utan krigade på och spurtade sig till en sjätteplats, säger förbundskapten Rikard Grip.

Att materialet inte var tipp-topp intygar Rikard Grip, men menar också att den totala analysen var svår att göra.

– När man inte har hundraprocentigt material så är det svårt att göra sig själv rättvisa. Efter den är helgen vet vi mer, säger han.