Calle förkyld igen – tvingas ställa in i dag

SPORTBLADET

Det skulle bli Calle Halfvarssons första hela tävlingshelg för vintern.

I stället har 26-åringen blivit sjuk igen och ställer nu in dagens distanslopp.

– Jag är tyvärr förkyld, säger han.

Problem med bihålorna spolierade sex veckor för Calle Halfvarsson. Han missade de två första helgerna i världscupen och smög igång med sprinten i Davos förra helgen, där han nådde kvartsfinal.

Den här helgen skulle Calle köra sitt första distanslopp i Toblach, men så ser det inte ut att bli. Gårdagens sprint slutade med plats 34 i prologen och efteråt berättade 26-åringen att han har haft svårt att sova. Kroppen kändes tung och han behövde åka till hotellet och vila.

Behöver ett mirakel

Ett par timmar senare meddelar Halfvarsson att han troligen missar dagens lopp över 15 kilometer klassiskt.

– Jag är tyvärr förkyld, säger Halfvarsson.

Så du måste stå över?

– Förmodligen. Om det inte händer ett mirakel i natt.

Läkaren Per ”Pliggen” Andersson är inte på plats i Toblach men har nära kontakt med Halfvarsson. Han frågar sig om 26-åringen har drabbats av samma infektion som drabbat Maria Rydqvist, Jonna Sundling, Anders Svanebo och Martin Johansson.

– Det vi ser hos elitidrottare som har varit förkylda är att man under en period är mer känslig för att få en ny infektion. Man är mer utsatt. Om det sedan är så hos Calle är svårt att säga. Vi får avvakta, säger Andersson.

”Omöjligt att säga”

Började han tävla för tidigt efter bihåleproblemen?

– Nej, men det är omöjligt att säga. Även om han inte ställer upp tycker vi att beslutet var rätt och riktigt att han ställde upp i Davos.

Tour de ski börjar på nyårsdagen. Vilka risker finns att han missar det?

– Det är helt omöjligt att säga. Just nu finns det inget som säger att han kommer att missa Tour de ski.

I sprinten slogs Johan Edin Emil Jönsson och Simon Persson ut i kvartsfinal. Teodor Peterson (41) och Karl-Johan Westberg (58) missade kvalet.

ARTIKELN HANDLAR OM