Beskedet: Hellner missar Tour de Ski

Sjukdom stoppar skidstjärnan - igen

Foto: TT
Hellner har inte kunnat föra debut i världscupen i år.
SPORTBLADET

Helvetet forsätter för Marcus Hellner.

På tisdagen blev det klart att den svenske skidstjärnan är sjuk igen.

Nu missar han Tour de Ski.

– När jag vaknade i morse hade jag huvudvärk, halsont och täta bihålor, säger skidstjärnan i ett pressmeddelande.

Marcus Hellner har inte ens fått göra sin säsongsdebut i världscupen. Efter sjukdomar och skador fanns förhoppningar om att han trots allt skulle kunna vara med i Tour de Ski. Nu står det dock klart att så inte blir fallet.

I ett pressmeddelande bekräftar det svenska längdlandslaget att Marcus Hellner började må sämre under måndagen. I dag är han sjuk - igen.

– Det enda rätta jag kan göra nu är att åka hem till Gällivare, försöka bli frisk, och tillsammans med medicinsk hjälp gå till botten med vad som utlöser dessa ständiga problem med luftrör och bihålor, säger Marcus Hellner i pressmeddelandet.

"Ständiga återfall"

Bakslagen har florerat sedan i somras och efter tävlingspremiären i Gällivare den 22-23 november har sjukdomarna spökat vidare för Marcus Hellner. Det fanns förhoppningar om en comeback förra helgen i Toblach, men då stoppades han av dåliga luftrör. Landslagsläkaren Per Andersson som har fått slita för att försöka få tillbaka Marcus Hellner från förkylningen och luftrörsbesvären, säger att åtgärderna inte har gett den önskade effekten.

– Nej, det har blivit ständiga återfall. Nu får vi göra en djupgående analys av hälsoläget och utreda hur vi medicinskt jobbar vidare för att få Marcus frisk och fräsch igen. För dagen har vi inga svar mer än att vi kommer att vidta de resurser som finns om det skulle behövas specialistexpertis inom öron, näsa, hals, säger Per Andersson i pressmeddelandet.

Tufft för Hellner

Förbundskaptenen Rickard Grip beklagar sig över att längdlandslagets stjärna på herrsidan nu missar säsongens höjdpunkt.

– Det är givetvis tufft för Marcus att Tour de ski ska sluta redan innan det börjat, men nu är det som det är och det viktigaste är att han blir frisk och kan komma igen senare under säsongen. Viljan och inställningen är det i alla fall inget fel på. Marcus är en kämpe!, säger Rickard Grip i pressmeddelandet.

Fotnot: Längdlandslagets trupp till Tour de Ski släpps kl 15:00.