Ännu en svensk missar Tour de Ski

”Jag är ännu inte kvitt förkylningen”

SPORTBLADET

Sjukdomar förstör för de svenska skidåkarna.

En förkylning stoppar Calle Halfvarsson från att delta i Tour de Ski.

– Touren är körd, säger 26-åringen i ett pressmeddelande.

Foto: BILDBYRÅN
Calle Halfvarsson.

För några dagar sedan meddelade Marcus Hellner att han missar Tour de Ski på grund av sjukdom.

– Det enda rätta jag kan göra nu är att åka hem till Gällivare, försöka bli frisk, och tillsammans med medicinsk hjälp gå till botten med vad som utlöser dessa ständiga problem med luftrör och bihålor, sa Marcus Hellner i ett pressmeddelande.

”Ännu inte kvitt förkylningen”

Nu är det klart att även Calle Halfvarsson missar tävlingen. Även han stoppas av sjukdom.

– Jag är ännu inte kvitt förkylningen jag ådrog mig i Toblach och tvingas därför vila några dagar till. Touren är körd, säger 26-åringen.

Han har haft problem med sjukdomar i vinter. Efter problem med bihålorna gjorde han säsongspremiär i Davos den 12 december. Men sedan kom ett nytt bakslag helgen därpå.

– En vanlig förkylning bröt ut i Toblach där jag redan innan sprinten kände att kroppen inte var på hugget. Jag blev rejält förkyld efter kvalet och reste hem till Dalarna för att kurera mig. All uppladdning jag planerat inför Tour de Ski ställdes in, säger Halfvarsson.

”Lider med Calle”

Förbundskapten Rikard Grip har i stället kallat in Jens Burman, 21, från Åsarna IK.

– Jag lider med Calle, som haft det motigt länge nu, men han kommer garanterat igen. Nu får han i lugn och ro bygga upp formen på hemmaplan. Alla vet vilken kapacitet han har när han är pigg och fräsch, säger Grip.

– Jens är en framtidsman som bland annat under Lillehammers världscuphelg visade spännande takter. Tour de Ski blir en bra investering för honom.

Tour de Ski startar i Schweiz på nyårsdagen och avslutas i Italien den 10 januari.

ARTIKELN HANDLAR OM