Ber om ursäkt efter utbrottet

Norska stjärnan inte i balans: ”Gick ut över Stina”

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

LENZERHEIDE/STOCKHOLM. Heidi Weng var rejält irriterad på Stina Nilsson i går.

Men norskan har bett om ursäkt för sitt utbrott.

– Mitt mentala tillstånd är kanske inte som det ska, säger stjärnan.

Heidi Weng åkte ut redan i kvartsfinalen i fredagens sprint. Efteråt var norskan arg på Stina Nilsson. Weng tyckte att svenskan stängt vägen för henne i kvarten.

– Jag hade tagit det om det inte hade varit för att jag blev spärrad så det var väldigt irriterande, sa hon till VG och fortsatte:

– Man blir väldigt besviken när man hela tiden försöker hitta en lucka och så är det en person som går precis där du vill gå. Då blir jag irriterad.

”Jag kan bli fort arg”

Men dagen efter ångrar norskan sitt utbrott.

– Jag tror att jag egentligen hade kunnat vara arg på vem som helst, jag tror inte att det var Stina. Mitt mentala tillstånd är kanske inte som det ska vara för tillfället, jag kan bli fort arg och irriterad och då har det inte med någon att göra. Ibland blir man arg på sig själv och så går det ut över andra. Det var inte meningen och jag har bett Stina om ursäkt. Hon sa att det är sånt som händer och att hon inte tänkt på det så det var skönt, säger Weng.

”Är lite sårbar”

Norskan, som räknade fel på varven under premiärhelgen i Kuusamo och trodde att hon gått i mål, har tidigare sagt att hon inte är helt i balans. Vad det handlar om har hon inte velat säga, men precis innan säsongsstarten bröt hon och landslagåkaren Emil Iversen upp efter ett fyra år långt förhållande.

– Det fysiska är egentligen bra, men det sitter ganska mycket i huvudet. Det är egentligen inget att prata om. Jag behöver bara ta lite tid så tror jag att Weng kommer tillbaka, just nu är jag bara lite sårbar, säger hon.

Weng var trea på lördagens 15 kilometer klassiskt.