Norrmannen i tårar efter skidmissen

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
SPORTBLADET

Finn Hågen Krogh tappade alla chanser på en bra Tour de ski-placering när hans skidor plötsligt ramlade av mitt under loppet.

I målfållan kom tårarna.

– Jag är riktigt ledsen, säger han till VG.

Det var mycket som var märkligt med dagens klassiska masstart i Tour de ski. Inte en enda norrman tog sig upp på pallen, Martin Johnsrud Sundby blev avhängd och Petter Northug vann inte en spurt.

Men frågan är om inte Finn Hågen Krogh råkade ut för den märkligaste händelsen under dagens lopp. Mitt under loppet, när han låg i tätklungan, tappade han båda skidorna.

– Plötsligt stod jag utan skidor och de gled åt motsatt håll mot resten av fältet, säger han till VG.

”Min bästa dag”

Någon förklaring till den märkliga händelsen hade han inte.

– Det är en bra fråga. Det är en sak som absolut inte ska kunna ske. Det har aldrig skett förut. Om det är något fel med bindningen eller var det är, det har jag inte koll på. Vi kommer nog aldrig få reda på det, säger norrmannen som kastade skidorna i backen i målfållan efter att ha glidit in som 25:a i mål.

I mål kom även tårarna för Finn Hågen Krogh som insåg att chansen på en bra placering totalt förmodligen försvunnit i dag.

– Jag kände mig riktigt stark. Den bästa dagen så här långt i touren för mig. Det var tråkigt att det här skulle ske, trist. Jag är riktigt ledsen, säger han till VG.