Stinas nya succé – vann ihop med Ida

SPORTBLADET

Stina Nilsson tvekade på om hon skulle köra dagens sprintstafett.

Vi ska nog vara glada att hon ställde upp.

22-åringen spurtade ner norskan Astrid Jacobsen och vann ihop med Ida Ingemarsdotter.

– Jag fick loppet precis dit jag ville, säger Nilsson i segerintervjun på SVT.

Stina Nilsson vann lördagens fristilssprint i slovenska Planica. I dag följde hon upp segern med en ny framgång.

22-åringen hade en slitsam period efter Tour de ski och tränade bara en halvtimme på skidor inför helgens tävlingar. Hon tvekade på om hon skulle ställa upp i vinterns enda teamsprint, men bestämde sig efter den lyckade lördagen.

Det var nog rätt beslut.

Spurtade ner norskan

I finalen höll Ida Ingemarsdotter ut mot Heidi Weng på deras tre sträckor. På avslutningsvarvet var Stina Nilsson i rygg på Astrid Uhrenholdt Jacobsen fram till klättringen strax före upploppet. Där ryckte hon ifrån och vann enkelt – ännu enklare än i går.

– Vi såg i kvalet att de skulle gå hårt på sträcka två och tre. Jag visste att det skulle bli hårt, säger Ida Ingermarsdotter i segerintervjun.

– Jag tycker att Ida gjorde det perfekt. Jag fick loppet precis dit jag ville. Jag är väldigt nöjd. Det är kul, jag och Ida arbetar perfekt som par, säger Stina Nilsson.

"Jag blev parkerad"

Norges två bästa sprinters, Maiken Caspersen Falla och Ingvild Flugstad Östberg, avstod teamsprinten. I deras frånvaro skyllde inte Astrid Jacobsen ifrån spurtförlusten på någonting.

– Det är bättre än en tredjeplats, men inte tillräckligt bra för att vinna. Mot slutet hade Stina en växel som jag inte hade. Då blev jag helt enkelt parkerad, hon till enligt TT til nyhetsbyrån NTB.

Sprintstafett ger inga individuella VC-poäng, men där leder Nilsson i kraft av lördagens triumf sprintcupen med 58 poäng.

Herrarna slogs ut

Det andra svenska laget, Jonna Sundling och Hanna Falk, kom fyra.

Sämre gick det för de svenska herrarna. Båda lagen, bestående av Calle Halfvarsson och Teodor Peterson respektive Gustav Nordström och Anton Lindblad, körde för långsamt i kvalet och slogs ut.

Den italienska duon Dietmar Nöckler och Federico Pellegrino vann finalen före Frankrike 1 (Ranaud Jay och Baptiste Gros) och Frankrike 2 (Valentin Chauvin och Richard Jouve). De norska lagen kom femma och sjua.