André Pops svarar på Kallas kritik

Foto: Bildbyrån
Charlotte Kalla intervjuas återkommande av André Pops under skidsäsongen.
SPORTBLADET

Charlotte Kalla tycker att det var onödigt av SVT att ta med inslag där hon var besviken och ledsen i den uppmärksammade sketchen under Idrottsgalan.

Nu kommenterar André Pops hennes kritik.

Det var under Idrottsgalan i måndags som SVT-ikonen André Pops tillsammans med Charlotte Kalla spelade upp en sketch som handlade om Charlotte Kallas humör.

I samband med sketchen visade ett montage med Kallas allra bittraste intervjuer. Bland annat sågade Kalla sina skidor och bedömde sin egen insats som ”skit”.

Montaget kritiserades av skidlandslagets presschef Torbjörn Nordvall och i dag bröt Kalla själv tystnaden om inslaget.

"Allting Charlotte säger stämmer"

– Ja, han (Pops) förklarade vad som var tanken och idén, men sen så spelade vi in det i Valdi Fiemme. Men jag visste inte vilka klipp han skulle prata om. Det finns både klipp där jag är arg och utåtagerande, men sen var det klipp där jag var besviken och ledsen. Det blir på ett helt annat sätt. Jag kan ha distans och skratta åt när jag har svarta ögon och arg.

André Pops kommenterar nu Charlotte Kallas kritik:

– Allting Charlotte säger stämmer. Vi träffades i Val di Fiemme och pratade och var överens om hur hela sketchen skulle göras. Hon tyckte det var en rolig idé och var på strålande humör när vi spelade in, säger Pops till Sportbladet.

Charlotte Kalla säger också till Expressen att hon tyckte att det var onödigt att ta med ett inslag där hon är ledsen och besviken.

André Pops fortsätter:

– Det som blev olyckligt var att jag och Charlotte borde ha pratat ihop oss tydligare om exakt vilka klipp som hon tyckte var okej som exempel på när hon är arg och besviken i olika intervjuer. Det har jag haft kontakt med Charlotte om nu efteråt. Det enda klippet som hon inte gillade gjorde ju varken till eller från för helheten i inslaget så det hade vi gärna plockat bort om vi hade vetat att hon inte kände sig bekväm med det.