”Inte så van vid de här situationerna”

Sent avgörande i herrstafetten

Foto: Bildbyrån
Lindblad i mål som slutman.
SPORTBLADET

Favoriten höll.

Hudiksvall tog hem SM-guldet i herrstafetten – även om det blev onödigt spännande.

– Jag hade tänkt att gå ifrån, men märkte tidigt att det var svårt, säger sistasträckans Anton Lindblad, Hudiksvall, till SVT.

Inför SM-stafetten i Piteå var Hudiksvall med Anders Södergren, Daniel Richardsson och Anders Lindblad favoriter.

Och favoriten höll – även om det blev ett sent avgörande.

”Jag är inte så van ...”

En ledande klunga med Hudiksvall, Falun-Borlänge och Piteå var med i kampen om guldet sent in på loppet innan Hudiks Anton Lindblad kunde avgöra med ett ryck med bara några hundra meter kvar.

– Jag hade väl tänkt att gå ifrån, märkte tidigt att det var svårt att gå ifrån. Så då blev planen att spara mig till spurten. Men det var mycket mjölksyra på slutet, säger Anton Lindblad till SVT.

Och taktiken hämtade han från världsåkarna.

– Jag är inte så van vid de här situationerna, men jag brukar se att de som åker snabbare än mig brukar avgöra innan upploppet. Det är sällan det avgörs i en spurt, så det var tanken för mig den här gången, säger han.

Piteå förlorade spurt

Falun-Borlänges Anton Hedlund slog sedan Piteås Jesper Modin i en spurtduell och tog silvret – drygt tre sekunder bakom Hudiksvall.

– Jag tror att hade de kört på lite till hade jag fått släppa. Jag kände att syran var där på slutet, säger Falun-Borlänges silverhjälte Anton Hedlund som kastades in i sista stund i stället för en sjuk Oskar Svensson.

FAKTA

RESULTAT, herrar

1. Hudiksvall

2. Falun-Borlänge

3. Piteå