Kalla nobbar för-VM efter tränardispyten

Tävlar inte i helgen: ”Behöver en helg hemma”

1 av 2 | Foto: TT
Charlotte Kalla står över tävlingarna i Lahtis.
SPORTBLADET

Charlotte Kalla missar helgens världscuptävlingar, även kallat för-VM, i Lahtis.

Hon vilas efter helgens dispyt med landslagstränaren Mattias Persson.

– Den här säsongen har innehållit många tävlingar för mig, särskilt nu på slutet. Jag behöver en helg hemma, säger Kalla i ett pressmeddelande.

Foto: TT
Mattias Persson.

Den svenska skidstjärnan Charlotte Kalla kommer inte till start vid helgens världscuptävlingar i finska Lahtis.

I stället för att tävla i Finland, som är viktig del inför kommande VM 2017 i Lahtis, kommer Kalla att träna på hemmaplan.

– Den här säsongen har innehållit många tävlingar för mig, särskilt nu på slutet. Jag behöver en helg hemma där jag har tid att lägga fokus på träning för att förbereda mig inför världscupsavslutningen i Kanada. Jag ser fram mot den tävlingsturnén, säger Kalla i ett pressmeddelande.

I dispyt med damtränaren

Kalla var under helgens tävlingar hemma i Falun inblandad i en dispyt med landslagstränaren Mattias Persson där han sa att ”Kalla inte mår bra i själen”.

– Charlotte mår kanske inte så bra i själen med tanke på hur resultaten har varit under säsongen. Hon är förmodligen lite stressad över att komma hem på hemmaplan, sa Persson då.

Kalla vägrade sedan svara på Perssons utspel i SVT och nobbade sedan alla intervjuer med media.

– Det uttalandet får verkligen stå för Mattias Persson, sa hon kort till SVT innan hon lämnade intervjun.

Persson avslöjade i dag att han och Kalla talat ut om dispyten efter tävlingarna i Falun och att han bett om ursäkt till den svenska skidstjärnan.

– Hon godtog ursäkten. Vi skildes åt som vänner. Det var väl ett ord (själ) i en hel artikel som blev fel. Och det har jag hur som helst bett om ursäkt för, att jag hade använt fel ord, säger damtränaren till Expressen.

”Välförtjänt vila för Charlotte”

Den svenske förbundskaptenen Rikard Grip stöttar Kallas beslut att hoppa av tävlingarna i Lahtis.

– Charlotte har kört det mesta i världscupen sedan vi startade i november i finska Ruka, och hon åkte allt i SM i Piteå. En tävlingsfri helg innan vi drar över till Kanada och kör åtta tävlingar på tolv dagar är verkligen välförtjänt för Charlotte, säger Grip.

FAKTA

Längdlandslaget till VC-tävlingarna i Lahtis, Finland, 20-21 februari

Damer, sprint (f) : Hanna Falk Ulricehamn IF, Linn Sömskar IFK Umeå, Ida Ingemarsdotter Åsarna IK, Stina Nilsson IFK Mora SK, Jennie Öberg Piteå Elit, Maria Nordström Ulricehamn IF.

Herrar, sprint (f): Teodor Peterson,  IFK Umeå, Emil Jönsson,  IFK Mora SK, Erik Silfver, IFK Umeå, Johan Edin, IFK Mora SK, Karl-Johan Westberg,  Borås SK och Emil Johansson, IK Jarl.

Damer, skiathlon: Maria Rydqvist Älvdalens IF, Elin Mohlin, Åsarna IK, Ida Ingemarsdotter Åsarna IK, Stina Nilsson IFK Mora SK, Anna Haag IFK Mora SK och Maria Nordström Ulricehamn IF.

Herrar, skiathlon: Marcus Hellner, Gällivare Skidalians, Gustav Eriksson, Falun-Borlänge SK, Robin Norum, IFK Umeå.