"Väljer att åka till ett lopp ingen bryr sig om"

Petter Northug sågar sin egen lillebror

Foto: Bildbyrån / youtube.com
Petter Northugs bror Even, längst till vänster, tävlar i U23-VM mot svenskarna.
SPORTBLADET

Medaljregnet i U23-VM vittnar om framtida skidframgångar för Sverige. Resultat som på en viss Petter Northug inte bryr sig om som framförallt är kritisk till sin bror Evens beslut att delta i mästerskapet.

– Det sårar mitt "Northug-hjärta" att han är där.

Petter Northug är minst sagt kritisk mot sin lillebror Even Northugs deltagande på U23-VM i Rumänien i en intervju med norska NRK.

– Det är världscupssprint i Lahtis. Han vinner uttagningsloppet i Meråker, och att han då väljer att åka till ett lopp ingen bryr sig om, det skakar man bara på huvudet åt, säger Petter Northug.

Unge Even Northug menar dock när han pratar med NRK att han inte hade något val.

– Jag fick aldrig någon förfrågan om att tävla i Lahtis så då tackade jag ja till U23. Jag hade tackat ja till världscupen om jag hade fått chansen, säger den yngre Northugbrodern. Något som också bekräftades av landslagsledaren Arild Monsen.

Norgeflopp

Even och de norska åkarna har hittills haft det tungt i Rumänien, där man inte alls nått upp till förväntningarna. Bland annat åkte Even Northug ut redan i kvartsfinal i sprinten. För grannlandet Sverige har det gått desto bättre, där man totalt tagit sex medaljer i JVM/U23-mästerskapet.