Anna Haag: Vi blev oroliga...

SPORTBLADET

Anna Haag har varit orolig för Charlotte Kallas hälsa sedan förra helgen.

Efter beskedet om förmaksflimmer i hjärtat stöttar hon sin kompis.

– Vi är vänner och ett lag i med- och motgång, säger Haag.

Det var inte den vanliga Charlotte Kalla som ställde upp i världscupspremiären förra helgen. Hon var bland de femton första i milaloppets första tredjedel men rasade sedan genom fältet och blev 75:a.

Efter två dagars undersökningar visar det sig att Kalla har drabbats av förmaksflimmer, som är en hjärtsjukdom som ger hög puls och försämrar pumpfunktionen. Att åka skidor på elitnivå med en sådan åkomma är omöjligt, därför avstår Charlotte Kalla först och främst helgens tävlingar i Lillehammer.

När Sportbladet når Anna Haag är hon på väg till flyget mot Norge. Hon har haft kontakt dagligen med sin vän Charlotte sedan det försmädliga loppet.

"Önskar henne lugn och ro"

– Oavsett vilken medicinsk bedömning hon hade fått skulle vi ha stöttat henne! Vi blev så klart oroliga redan i söndags och pratade mycket med henne då. Funderade, lyssnade och pratade om annat. Sedan har jag haft kontakt med henne de senaste dagarna och det enda vi kan göra just nu är att stötta henne, finnas här och lita på att det medicinska teamet gör allt de kan för att hon ska kunna må bra, säger Anna Haag och lägger till:

– Nu önskar vi henne lugn och ro för att helt enkelt få må bra.

Sex tjejer och sex killar tävlar för Sverige i helgen. Förutom Anna Haag får vi bland annat se världscupsledarna Stina Nilsson och Calle Halfvarsson.

FAKTA

FÖRMAKSFLIMMER

Förmaksflimmer är en hjärtsjukdom som kännetecknas av oregelbunden och mycket hastig puls. Förmaksflimmer försämrar hjärtats pumpfunktion och ökar risken för bland annat stroke. Den som har förmaksflimmer får snabbt högre arbetspuls vid ansträngning, vilket tar ner orken och gör personen andfådd snabbt.

Källa: Wikipedia

ARTIKELN HANDLAR OM