”Inte jättebra – men okej...”

Förbundskaptenen nöjd med bästa svenska på 22:a plats

SPORTBLADET

22, 24, 28, 60.

De placeringarna påstod sig svenska förbundskaptenen Staffan Eklund vara nöjd med.

– Det var inte en jättebra start för tjejerna, men det är trots allt ändå okej, säger han.

Staffan Eklund.

Varken Anna Carin Olofsson eller Helena Jonsson imponerande och inte heller Anna-Maria Nilsson eller Sofia Domeij gjorde något storlopp.

Om det är ett taktiskt spel för att inte sätta press på sina adepter vet vi inte, men så här säger förbundskaptenen Staffan Eklund när han intervjuas av SVT efter damernas sprint över 7,5 km.

”Inte alltför illa”

– Det är klart att jag hade hoppats på att vi skulle ha i alla fall två tjejer högre upp i startfältet. Men jag tycker ändå att det inte ser alltför illa ut inför jaktstartsloppet.

– Man kanske är tagen av stundens allvar, eller att man har en sämre dag. Men jag ser fram emot tävlingarna som kommer nu. Det var inte en jättebra start för tjejerna, men det är trots allt ändå okej.

Forsberg: ”Inte okej...”

Forne skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg, numera expert i SVT, reagerar på Eklunds uttalande:

– Okej är det väl inte, att ha den bästa på 22:a plats. Men vad Staffan menar är väl att skyttedelen kändes bra, men att det var stolpe ut, säger hon i SVT.

Eklund är positiv inför söndagen:

– Jag tror att det kan bli svårt att nå medaljpositioner, men jag ser det inte som omöjligt att två eller tre av tjejerna kan rycka framåt i fältet.

ARTIKELN HANDLAR OM