Bom helt i onödan – dags att kliva in i 2008, SVT

SPORTBLADET

Många ville att huvuden ska rulla.

Löser inte SVT problemen i skidskytte-VM så... Var skriver jag under?

SVT bommade (förlåt) Björn Ferry och Anna Carin Olofsson på den liggande skjutningen i går. Istället fick vi sega bilder från målfållan.

Reaktionen blev stark. I en halvtimme ringde arga tittare konstant på Sportbladets telefoner.

Konsensus var att alltså att huvuden måste rulla på SVT. Jag förstår kritiken, även om jag tycker att det är en aningen hård konsekvens.

En enkel lösning

Huvudena som sitter där borde i stället tänka till lite extra och lösa problemet.

SVT säger att de producerar en internationell sändning och därför måste tillgodose alla. Svenskarna föll därmed bort i går. Så kan det förstås vara. Men frågan är om det måste vara så? Finns det inte något enkelt sätt att lösa det? Det är trots allt 2008.

Nu är jag inget tekniskt geni, eller ens teknisk, eller det andra, men om jag har förstått saken rätt så har både norsk och tysk tv en egen kamera som komplement till SVT:s internationella sändning. En sådan kamera kan man förslagsvis placera... Få se nu... Vid skjutvallen?

Rent tekniskt så borde det fungera alldeles utmärkt. Bara att klippa över till den när svenskarna kommer, eller? Den internationellt anpassade sändningen går ut ändå.

Som det verkar så blir det i alla fall infällda bilder på skjutningen framöver.

Det kunde man förstås ha tänkt på tidigare. Men, men. Problemet löst.

Välkommen till 2008, SVT.

David Fjäll, SVT:s nya hockeyankare, har en naturlig ton vilket i sin tur ger naturliga samtal i pauserna av LG Hocky Games.

Jag gillar när Canal+ tar in NHL-scouten Christer Rockström och pratar om livet bakom kulisserna. SVT bjöd in agenten Gunnar Svensson i går och fick lika bra utdelning. Roligast var det när Fjäll undrade hur Svensson arbetar med spelare som Henrik Zetterberg, som antagligen blir kvar i Detroit under en lång tid framöver och därmed inte kräver lika mycket uppmärksamhet.

–?Är det bara att sitta och casha in?, undrade Fjäll på sitt självklara sätt.

Frågan kändes nästan förbjuden men med Fjälls avväpnande sätt kunde Svensson inte annat än skratta.