ACO sköt bort sig

Dystert formbesked inför VM

SPORTBLADET

Två veckor före VM i Östersund.

Då fick Anna Carin Olofsson ett riktigt tungt besked vid världscuptävlingen i Anterselva.

Tre raka bom i det stående skyttet förstörde dagen för Olofsson och reste en rad frågetecken inför Östersund.

Till slut blev det en 16:e plats i jaktstarten, 2.19 sekunder efter segrarinnan Andrea Henkel, efter att svenskan haft totalt sex bom.

– Hennes största bekymmer är det som händer inne i kroppen. Att hon inte känner sig trygg när hon går in i skjutningen. Det är hennes största demon, säger skytten Jonas Edman som hjälpt skidskyttelandslaget.

Olofsson hade en miss efter de två inledande skjutningarna och fanns då med i täten bakom ryskan Svetlana Sleptsova samt tyskorna Magdalena Neuner och Andrea Henkel. Men i det stående skyttet förstördes dagen. För att understryka det blev det ytterligare två straffrundor på den avslutande skyttevallen och Olofsson rasade i resultatlistan.

Tyskan Henkel kunde samtidigt ta över ledningen vid den sista skjutningen när Sleptsova hade två bom och fullständigt ohotad kunde tyskan till slut ta säsongens första världscupseger, 33,4 sekunder före just Sleptsova.

För Anna Carin Olofsson ges nu på söndag en ny chans att försöka att hitta formen inför hemma-VM när masstartstävlingen avgörs i Anterselva.

TT