”Kan lika gärna skjuta fem bom”

Besegrad Ferry sågar Lars Bergers skytte

Foto: Foto: GEPA PICTURES/FELIX ROITTNER
På efterkälken Björn Ferry var hela minuten efter segrande norrmannen Lars Berger i gårdagens världscup­sprint i Ruhpolding. Ända var Ferry inte särskilt imponerad av norrmannen efteråt. På bilden är det Lukas Hofer, Italien, som har fått Ferry att ta rygg.
SPORTBLADET

Björn Ferry var en minut efter segraren Lars Berger.

Ändå är han inte särskilt imponerad av norrmannen.

– Han skulle kunna skjuta fem bom lika gärna. Vi får se på söndag hur det går, säger Ferry.

Allt gick perfekt i nio skott. Ändå hamnade Björn Ferry utanför pallen när han missade det sista och gled ner till åttonde plats.

– När jag har flyt hinner jag inte tänka, då agerar jag med ryggmärgen, tittar upp och så är alla prickar borta, säger han.

Och hur är det nu?

– Jo, det är bra, men det känns snopet att missa sista. Det känns som jag var närmare nu än om jag hade missat andra skottet, även om det inte är så.

I stället vann den normalt så svajige skytten Lars Berger. Björn Ferry tycker att norrmannen är en strålande skidåkare, en av världens bästa, men har ändå svårt att imponeras av honom.

”Han skjuter dåligt”

– Han skjuter oftast dåligt och åker inte såhär fort varje gång. Är han i form och råkar träffa är han i princip världens bästa längdåkare och nu råkar han lyckas, säger Ferry.

Borde fler svenskar ta efter Berger och växla mellan längd och skidskytte?

– Man måste ha fallenhet för det. Det är klart, skulle Hellner, Olsson och Södergren alla hålla på med skidskytte hade någon lyckats. Men se på Anna-Karin Strömstedt som har bytt, hon sköt nio bom senast. Och jag har sett Per Elofsson skjuta luftgevär. Det såg inte bra ut.

ARTIKELN HANDLAR OM