Svenskorna hämtade ikapp

Anna-Carin Zidek fyra: ”Det känns jätteskönt”

SPORTBLADET

Anna-Carin Zidek startade som åtta – men tack vare lysande skytte tog hon upp kampen om pallplatserna.

En kamp som dock slutade i en fjärdeplats.

– Nu fungerar skyttet och det känns jätteskönt. Och åkningen är betydligt bättre än innan jul, säger Anna-Carin Zidek

Svenskorna startade bakom täten vid dagens jaktstartslopp i Ruhpolding. Anna-Carin Zidek gick ut som sjua, 47 sekunder bakom första startande, och Helena Ekholm strax bakom som nia.

Men Zidek hämtade upp eftersom och hade skjutit fullt inför det sista skyttet.

Där var det kamp mellan Zidek och tyskan Magdalena Neuner som hade läge att ta upp kampen om andraplatsen då Andrea Henkel sköt en bom.

Finsk-svensk kamp

– Jag försökte bara koncentrera mig på mitt. Det blev en bom, tyvärr, säger Zidek till SVT.

Dessutom bommade Neuner två. Finskan Kaisa Mäkäräinen sköt fullt, gick om duon och det blev en kamp mellan Finland och Sverige om den sista pallplatsen. Denna kamp vanns av Mäkäräinen.

– Hon kör ju hårt, hon är en stark skidåkare precis som jag har sagt tidigare. Och hon tryckte på, jag kunde inte hänga med i uppförsbackarna, säger Zidek om avslutningen.

Sammanfattningsvis var det dock en bra tävling för Zidek som bara hade en bom och avancerade tre placeringar från starten.

"Fantastiskt bra"

– Nu verkar det som att skyttet fungerar, det känns jätteskönt. Och åkningen känns betydligt bättre än innan jul, men jag orkar fortfarande inte riktigt i uppförsbackarna.

Helena Ekholm svarade för två bom vid det andra liggande skyttet och tappade mark. Detta lyckades hon dock hämta upp genom att skjuta fullt vid de två avslutande, stående, skjutningarna, och hon slutade på sjätteplats.

– Det var ett fantastiskt bra lopp, båda avancerar, säger SVT-experten Kalle Grenemark.

– De startar sjua och nia men slutar fyra och sexa, det är riktigt, riktigt, bra. Helena bommade två i liggande men jag tror inte hon hade nått pallen ändå.

ARTIKELN HANDLAR OM