Svensk andraplats i skidskyttestafett

Kollaps för Norge och Berger

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Helena Ekholm.
SPORTBLADET

De svenska skidskyttedamerna fortsätter att imponera.

En stark laginsats låg bakom dagens andraplats i italienska Anterselva.

Det svenska laget fick en flygande start av stafetten med en stark insats av Jenny Jonsson på förstasträckan. Hon växlade över till Anna-Carin Zidek som trea, bara sjutton sekunder från täten.

Anna-Carin Zidek hade däremot lite problem med skyttet och fick använda alla extraskott på liggande skyttet. När hon kom in till växling hade hon tappat till 46 sekunders avstånd till täten, något som varken Anna-Maria Nilsson eller Helena Ekholm kunde plocka in något på segrande Ryssland på slutsträckorna.

Den svenska avslutningsduon kunde däremot dryga ut avståndet till lagen därbakom och trean Tyskland var nästan en och en halv minut bakom Sverige i mål.

Ryssland överlägset – Norge kollapsade

Andraplatsen var ännu en framgång för det svenska damlaget som nu har slutat sexa, etta och tvåa i stafetterna under säsongen. Men det var helt chanslöst att hota Ryssland i dag som till slut vann med 57 sekunder före Sverige.

För norsk del blev det en total kollaps för Tora Berger. 29-åringen, som vunnit de tre senaste indiviudella tävlingarna, missade helt både i liggande och stående skyttet på sista sträckan.

Trots att hon använde sig av sina tre extraskott fick hon tre bom på liggande och två bom på stående. Därefter var Berger och Norge borta från allt vad pallplatskamp heter och slutade knappt tre minuter bakom Sverige.

ARTIKELN HANDLAR OM