Ferry tvåa efter grym slutspurt

SPORTBLADET

Björn Ferry imponerade med en andraplats i herrarnas masstart över 15 kilometer i Anterselva, Italien. Ferry låg fyra, tio sekunder från en pallplats efter sista skjutstationen.

– Då skrek jag i radion att det blir pallen i dag. Jag hade en känsla av att han kunde plocka in de två framför efter att ha sett hur snabbt han åkt innan, säger förbundskaptenen Staffan Eklund till TT.

Björn Ferry var länge med i absoluta toppstriden. Men en miss på allra sista skottet såg ut att kosta en pallplats. Då kopplade Ferry in turbon och åkte ifatt ryssen Anton Shipulin och österrikaren Daniel Mesotitsch och spurtade till andraplatsen. Ferry hade snabbast åktid av alla, men hade totalt två bommar. Fransmannen Martin Fourcade missade ett skott och vann med en halvminut.

– Det som är surt är bommen i första stå, för där är Ferry mycket nära träff och får han in den så vinner han, säger Eklund.

Efter den svaga insatsen i fredagens sprinttävling där Ferry hade problem med geväret kom lördagens andraplats som en revansch för svensken.

På söndag väntar stafett för herrarna och masstart för damerna.

– Då vi snittat två pallplatser de senaste veckorna vore det kul om vi kunde ta ytterligare en pallplats den här veckan, säger Eklund.

Andreas Lundin/TT

ARTIKELN HANDLAR OM