Nilsson påkörd av bil

”Underbenet var uppfläkt på sidan”

SPORTBLADET

Det var måndagens andra pass som olyckan var framme för skidskytten Anna Maria Nilsson. I en korsning krockade hon med en bil, hon själv färdades på en cykel.

– Man blev lite skakad, säger hon till zsport.se

Foto: Scanpix
Skadad. Anna Maria Nilsson skar upp ena benet vid en bilolycka.

Nilsson var ute på ett cykelpass tillsammans med landslagskollegan Helena Ekholm. När hon kom fram till en korsning så krockade hon med en bil i låg hastighet. Enligt Anna Maria ska anledningen ha berott på att de båda parterna varit ouppmärksamma.

– Vi uppmärksammade inte varandra och det blev en kollision. Det gick så sakta så på något vis hann jag av cykeln så att jag inte for i backen, berättar Anna Maria Nilsson.

Fick sy med 15 till 20 stygn

Nilssons ben fick en smäll av bilens framlyktor som skar upp hennes underben. Men det var inget som skrämde skidskytten något märkbart som endast ”klagade” på smärtan från den första bedövningssprutan.

– Underbenet var uppfläkt på sidan utåt så blev det 15 till 20 stygn, säger Anna Maria Nilsson

”Det klart det blir en förändring”

Anna Maria Nilsson tror inte att den ofrivilliga skadan i underbenet kommer påverka hennes träning nämnvärt.

– Jag hade planerat vila idag och sen kanske jag får ta någon extra dag. Jag får känna hur det känns. Men jag hoppas att jag är igång om några dagar, säger hon till zsport.se

Inna olyckan var framme hade Anna Maria haft en bra försäsong och hade endast drabbats av en förkylning. Hon berättar att det är annorlunda att träna utan Wolfgang Pichler men att det även varit skönt med en förändring.

– Men visst var det en saknad i början, Wolfgang ringde inte varje dag på skype, berättar hon. och fortsätter berätta om den nya träningen:

– Vila lite mera och inte flera dagar i rad som tidigare samt tuffare körning när det ska vara tufft och däremellan lätt träning.

I mitten av juli väntar ett landslagsläger för de svenska skidskyttarna, och där vill Anna Maria vara med. Hon tycker det är skönt att laget lägger så mycket av träningen i Sverige.

– Det är också en förändring till i år. Vi har haft lägren mer i Sverige nu. Nu när man har varit med ett tag så känns det skönt att slippa lite restid, berättar Anna Maria Nilsson av zsport.se