Ekholms bommar förstörde kvällen

”Måste skjuta bättre”

Foto: Foto: ANDREAS BARDELL
BLEV HJÄLPT Efter misslyckandet i OS lyckades Helena Ekholm hitta tillbaka till självförtroendet, tack vare hjälp av sin mentale tränare Stig Wiklund. Nu återupptar de samarbetet och skriver en bok om hur arbetet gick till.
SPORTBLADET

Tre bommar förstörde kvällen för Helena Ekholm. Men reglerna kan rädda chansen i världscupen för svenskan som inte visste varför hon bommat.

Det blev en minst sagt dyster kväll i tyska Oberhof för det svenska damlandslaget i skidskytte. Inte en åkare bland de 30 bästa. Världscupfemman Helena Ekholm sköt tre raka bom i liggande och efter det såg hon närmast ointresserad ut i spåret på väg mot en slutlig 31:a plats.

– Jag måste ju skjuta bättre än toppåkarna om jag ska slå dem, sade Helena Ekholm till TV4 och syftade på toppåkarna.

Ekholm hade ingen egen förklaring till bommarna, möjligtvis trodde hon det berodde på att det var svårt att se vindmätarna.

– Jag måste prata med Staffan (Eklund), sade Ekholm.

Turligt nog för Ekholm är det nygamla regler i årets världscup vilket gör att man får räkna bort sina två sämsta resultat under säsongen. Hon har sedan tidigare en 25:e plats i bagaget.

Tyskan Magdalena Neuner var helt överlägsen och tog revansch på sig själv efter en miserabel insats i stafetten häromdagen. Nu vann världscupledaren Neuner med 37,3 sekunders marginal till Darja Domratjeva, Vitryssland.

Jenny Jonsson sköt felfritt men kom ändå bara på 40:e plats, Anna Maria Nilsson slutade 45:a, Anna-Karin Strömstedt 49:a och Ingela Andersson 58:a.