Bekräftat: VM-medaljör dopad

Sergej Sednev och Alexander Loginov dopade

Sergei Sednev och Alexander Loganov är dopade, det avslöjades udner måndagen.
SPORTBLADET

Skidskyttesporten har drabbats av två nya dopingskandaler. Sergej Sednev, Ukraina och Alexander Loginov, Ryssland har testats positivt för doping och väntar nu på avstängning.

I helgen berättade det Internationella skidskytteförbundets president Anders Besseberg att de under måndagen skulle släppa en lista över dopade skidskyttar. Nu har listan kommit och en av de som är dopad är den ukrainske VM-medaljören Sergej Sednjev som bland annat har ett VM-brons på meritlistan. Medaljen tog han 2011 i stafetten med det ukrainska laget som slutade trea, Sverige blev fyra, något som nu lär göra Björn Ferry upprörd.

– Jag skulle gärna ha livstidsavstängning, fusk hör inte hemma i sporten, sa SVT:s expert Björn Ferry i Vinterstudion under gårdagen.

Avstängning väntar

Sednev testades positivt i italienska Anterselva i januari 2013, Loginov lämnade sitt test i Östersund i november 2013.

Hur långa avstängningarna kommer att bli för Loginov och Sednjev har ännu inte det Internationella skidskytteförbundet beslutat men Besseberg är nöjd att de avslöjat fuskarna.

– Många kallar detta en skandal för internationellt skidskytte. Det håller jag inte med om. Detta är naturligtvis en seger för det internationella skidskyttet, säger han enligt VG.

ARTIKELN HANDLAR OM