Lindström topp 15 – tysken Schempp vann

Bra läge för Fredrik Lindström inför jaktstarten

SPORTBLADET

Fredrik Lindström lyfte sig efter den misslyckade säsongsstarten och bjöd på felfritt skytte.

Åkningen räckte visserligen bara till 15:e plats, men hoppet lever inför jaktstarten med drygt 25 sekunder upp till pallen.

Vann gjorde tysken Simon Schempp.

Svenske skidskytten Fredrik Lindström stod för en rekordusel världscuppremiär i Östersund med en 57:e plats i sprinten och 37:e i jaktstarten. Men på fredagen reste sig svensken. Med ett felfritt skytte klättrade han i resultatlistan. Visserligen räckte inte farten under skidorna för att hota om en toppplacering, men det svenska hoppet tog sig in på 15:e plats, drygt 45 sekunder efter segraren.

– Det är jätteskönt att skjuta två nollor och det känns ändå helt okej i åkningen. Det var kanske i det sista varvet som det rann iväg lite tid, men i överlag ett jättebra lopp och perfekt för morgondagen, säger Fredrik Lindström till TV4.

"Jag är på gång"

Inför morgondagens jaktstart är det flera åkare som har en god möjlighet att slåss om de främsta placeringarna. Hela 18 stycken skidskyttar finns inom mindre än en minuts avstånd.

– Jag känns på gång i skidåkningen och får skjuta fullt. Det är såhär jag vill köra min sprint, att jag är offensiv i början och får med mig ett bra resultat inför jaktstarten, säger Fredrik Lindström till TV4.

Vann tävlingen gjorde tysken Simon Schempp som efter ett felfritt skytte och utmärkt skidåkning fullbordade den tyska succédagen i Hochfilzen. Fransmannen Martin Fourcade var den närmaste att hota tysken med drygt tio sekunder upp till segraren. Trea slutade norrmannen Tarjei Bö.

FAKTA

Resultat: Sprint - herrar

1) Simon Schempp, Tyskland 23:52.3 (0+0)

2) Martin Fourcade, Frankrike +9,9 (1+0)

3) Terjei Bö, Ryssland +18,9 (0+0)

----

15) Fredrik Lindström, Sverige +44,9 (0+0)

60) Ted Armgren, Sverige +2:16,1 (0+1)

65) Jesper Nelin, Sverige +2:23,6 (1+1)

102) Petter Femling, Sverige +4:01,2 (1+2)