Sverige sexa i mixedstafetten

Bra start av nya damduon

SPORTBLADET

Pichlerträningen ser ut att ha gjort gott för de svenska skidskyttarna.

Den starka åkningen fick laget att börja prata om OS i Pyeongchang redan nu.

– Viktigt att visa att vi kan vara topp sex, det ska vi fortsätta med, säger tränaren Wolfgang Pichler efter mixstafetten i Östersund.

Pichler satsade på ett framtidslag i mixstafetten när världscupen i skidskytte inleddes i Östersund. Anna Magnusson, Hanna Öberg och Jesper Nelin fick förtroendet tillsammans med rutinerade Fredrik Lindström och körde in som sexa bakom överlägsna segraren Norge.

Sjätteplatsen visade att framtiden är ljus för det svenska landslaget och med Piteåduon Anna Magnusson och Hanna Öberg, båda med JVM-medaljer från i fjol, kan det redan den här säsongen bli en spännande vinter.

– Jag är väldigt nöjd med insatsen. Speciellt tjejerna åker riktigt bra, de möter några av världens bästa åkare och åker jämnt och till och med bättre. Det här är ju en av sträckorna på OS också, säger Pichler till TT.

"Bådar gott"

Sveriges olympiska kommitté vill se topp sex-placeringar för att det ska bli en plats i OS 2018. Och att laget redan nu visar den kapaciteten gör Pichler förväntansfull.

– Det här ska vi göra fler gånger redan den här säsongen hoppas jag.

Fredrik Lindström, som körde sista sträcken, kör gärna ett OS till med detta lag.

– Vi vill visa att vi har där att göra. Detta bådar gott. Vi var med länge och det är grymt häftigt att få se nya stjärnor tändas som i dag, säger Lindström och syftar främst på insatserna från Anna Magnusson och Hanna Öberg, födda 1995.

Bra skidor

Magnusson var trea efter sin sträcka efter att ha struntat helt i premiärnerver, hemmaplan och publiktryck. Med felfritt skytte och stark åkning gav hon Öberg bästa möjliga förutsättningar och även hon lyckades bra trots vindförhållandena och växlade 5,6 sekunder från täten.

Hon tyckte till och med att de gick lite sakta fast hon hade världsstjärnor emot sig.

– "Ska det inte gå fortare?" tänkte jag ett tag. Vi hade väldigt bra skidor, säger Öberg.

TT