Greta Thunbergs självsäkra svar på skoluppgiften

Att skolstrejka för klimatet tar tid. Men att halka efter i skolan är inget problem för Greta Thunberg, 16. På Instagram har hon lagt upp sina självklara svar på en skoluppgift som inte kunde bli lättare för henne.

Greta Thunberg, 16, satte sig i somras ensam med en skylt utanför Sveriges riksdag för att skolstrejka för klimatet. Hon har lovat att inte sluta förrän svensk politik är i linje med Parisavtalet från 2015.

Greta Thunbergs skolstrejk har spridit sig som en löpeld och ett halvår senare skolstrejkar tusentals ungdomar världen över för klimatet. Samtidigt har hon själv blivit inbjuden att tala vid exempelvis FN:s klimatkonferens i Polen, Världsekonomiskt forum i Davos och nu senast vid ett seminarium om framtidens Europa i Bryssel.

Att skolstrejka och resa genom Europa med tåg tar tid och det är lätt att halka efter i skolan. Men Greta Thunberg verkar ha läget under kontroll, i alla fall om man ser till hennes senaste Instagraminlägg.

På bilden syns hennes skoluppgift med frågor som minst sagt faller inom Greta Thunbergs expertis.

Självklara svar

En av frågorna lyder: ”Varför skolkade tusentals elever i Storbritannien för att vara med i en extraordinär klimatdemonstration?”

Greta Thunberg har inte oväntat ringat in det rätta svaret. En annan fråga lyder: ”Vem har inspirerat till dessa globala kampanjer för klimatåtgärder?”

Hon svarar självsäkert: ”Det var jag.”

Greta Thunberg la ut sitt självsäkra svar på skoluppgiften på sin Instagram.
Greta Thunberg la ut sitt självsäkra svar på skoluppgiften på sin Instagram.

”Enkelt att komma i kapp i svenska skolan”

Under inlägget skriver hon att det är så mycket enklare att komma i kapp den svenska skolan när skolarbetet ser ut så där.

Bilden har fått över 70 000 gilla-markeringar på Instagram och hennes följare tycker att hennes svar är ”klockrent”.

Varje fredag klimatstrejkar Greta Thunberg och andra aktivister världen över.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.