Annika lånar ut sitt sommarhus – till ensamstående

Foto: Privat
Annika Bergman lånar ut sitt hus till en ensamstående kvinna som behöver semester med sina barn.
SVENSKA HJÄLTAR

Annika Bergman, i Örebro, har ett sommarhus i Falkenberg som hon inte kommer vistas i vecka 30. Därför vill hon dela med sig av det till en ensamstående kvinna som behöver en efterlängtad semester med sina barn, vilket Göteborgs-Posten var först med att berätta.


För fler liknande artiklar − följ Svenska Hjältar på Facebook

För en vecka sedan publicerade Annika Bergman ett inlägg på Facebook där hon skrev att hon lånar ut sitt sommarhus i Falkenberg till en ensamstående mamma som behöver en semester med sina barn.

– Jag trivs bra här nere, jag trivs bra på kusten och vill gärna dela med mig av det.

"Som traditionen numera bjuder... v 30 lånar jag ut mitt hus utanför Falkenberg. Söker därför en ensamstående mamma som har det tufft och som behöver en veckas semester med sina barn. Skicka PM", skrev Annika på Facebook.

Inlägget som har fått 3000 gillamarkeringar har genererat i många tips på personer som kämpar och sliter för att få vardagen att gå ihop, eller för den delen hålla ihop.

– Det är tufft i samhället för väldigt många. Vi har en stat som ska vara garant för vår grundsäkerhet men det goda mellan människor måste vi själva bjuda varandra på.

Foto: Privat
Annika Bergman

I år är det femte året i rad som Annika lånar ut sitt hus i Falkenberg men i år har det blivit större än någonsin. Hittills har hon fått över 800 brev och meddelanden från kvinnor som beskriver sin situation.

– Den här gruppen sliter så otroligt hårt. Alla har skiftande erfarenheter i ryggsäcken. Många är utbrända eller utförsäkrade. Andra kan inte jobba. Jag har särskilt fastnat för kvinnor med barn som har särskilda behov. De för en sådan kamp för sina barns rättigheter och möjligheter till ett bra liv.

”Alla kan göra någonting”

Annika är uppvuxen på landsbygden nära havet och hennes barn har också haft tillgång till somrar på landet.

– Det finns så mycket fint här. Jag vill unna alla barn det. Det här kanske är en liten grej. Jag vill absolut inte ha någon gloria, säger hon och fortsätter:

– Vi har ett gemensamt samhälle att värna och och vi har alla ett ansvar att se till att samhället håller ihop. Det är inte bara politiker eller myndigheter som ska göra något. Alla kan göra någonting. Det här är mitt sätt.

Kommer du fortsätta låna ut huset flera somrar framöver?

– Jag har bara positiva erfarenheter från det. Kvinnan som lånade huset förra året är en av min närmsta vänner idag. Så ja, jag hoppas att jag kommer fortsätta.

ARTIKELN HANDLAR OM

Falkenberg

Facebook

Semester