Svenska hjältar

PRESENTERAS AV

Vill tacka hemtjänsten – donerar pengar

Anhöriga till en person är så pass nöjda med hemtjänstpersonalens omvårdnad att de vill tacka dem genom att donera 20 000 kronor, skriver Ystads Allehanda.

– Det är väldigt roligt för personalen, en sådan här stor donation har de aldrig fått, säger enhetschefen Carola Lindgren till Aftonbladet.

I slutet av sommaren fick Tomelilla kommun ett mejl där någon frågade hur man skulle gå till väga för att donera pengar. Det var en person som ville ge en summa på 20 000 kronor till hemtjänstpersonalen i Tomelillas västra område. 

”De är helt fantastiska och jag önskar att donera en summa pengar som de fritt får disponera för julfest, retreat eller annan typ av personalvård” skrev den anhöriga som vill vara anonym till kommunen.

I torsdags fick personalen veta om donationen.

– Det är ju jätteroligt! Man blir glad att man är uppskattad, säger Carina Borg, som jobbat på väster sedan 2003, till Ystads Allehanda.

Enligt enhetschefen Carola Lindgren är det anhöriga som var nöjda med hemtjänstpersonalens insats efter att de gett väldigt mycket vård till en person som behövde det under cirka ett halvt års tid.

– Det är väldigt roligt för personalen, en sådan här stor donation har de aldrig fått, säger hon.

Pengarna är skänkta till ett av arbetslagen men det är hela arbetsstyrkan på cirka 30 personer som ska använda pengarna tillsammans.

– Man är ju ett team. De får själva välja vad de vill göra, om de vill äta något eller gå ut och göra något annat utöver det vanliga. Detta är helt deras förtjänst.

Enligt henne utgör personalen en stabil grupp som har jobbat länge.

– Det är själva personalstyrkan som är den viktiga länken, det är de som gör det bra jobbet och de gör verkligen ett jättebra jobb tillsammans.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.