PRESENTERAS AV

”Personlig assistent åt pojke dagtid – hennes eget barn har aspergers”

SVENSKA HJÄLTAR

Alejandra Skinnari har under många år varit personlig assistent till en pojke med svåra funktionsnedsättningar på flera plan, både fysiskt och mentalt.

Att vara personlig assistent gör ingen till hjälpte, det finns hundratusentals personliga assistenter i Sverige.

Men Alejandra är inte bara hans assistent, Alejandra är den som har givit denna pojke möjlighet att vara som alla andra. Få vara som en av dem, de som inte har en funktionsnedsättning. Denna inkluderingstanke är så oerhört viktig, men tyvärr något som ofta glöms bort.

Alejandra har inte gjort det och hon stretar dag som natt för denna pojke och hans utveckling är enorm i relation till där han låg när Alejandra tog över som huvudassistent.

Alejandra har även en son med aspergers syndrom så när hennes arbete som personlig assistent slutar kommer hon hem och tar på sig en liknande roll. Fast denna gång som moder.

Oavsett om hon får ett pris eller inte vill jag att hon ska veta om denna nominering, utan att få veta vem som skrivit den. Bara det faktum att få vara omnämnd i sammanhanget "hjälpte", skulle bevisa för henne vilket arbete hon har utfört och fortfarande gör dagligen både på jobbet och i hemmet.

Tacksam