PRESENTERAS AV

Här fjällvandrar Moha, 27 – med ”pansarpermobil”

SVENSKA HJÄLTAR

Moha Frikraft, 27, föddes med en svår cp-skada men har aldrig låtit det begränsa henne. Det senaste upptåget? Fjällvandring.

– Det var en ny och cool upplevelse, säger hon.

Under sommaren har Moha Frikraft, 27, passat på att vandra i de norska fjällen. För henne är det dock extra svårt eftersom hon är rullstolsburen. Moha föddes med en svår cp-skada och har även fått diagnoserna adhd och Aspergers.

Det hindrar dock henne inte från att vilja leva livet till fullo. Med hjälp av en amerikansk uppfinning vid namn ”action track chair”, kunde hon ta sig fram utan problem. Något även Expressen uppmärksammat.

– Jag kallar den för ”pansarpermobil”. Den fungerar bra och jag är inte rädd. Jag körde precis överallt. Det var en ny och cool upplevelse.

Vill testa bungyjump

Det är inte första gången Moha omskrivs för att hon gör det hon tror på och det hon älskar. Hon har både utsetts till lucia och varit omtyckt underklädesmodell.

Moha vill slå ett slag för att rullstolsburna ska kunna uppleva naturen hela tiden precis som hon fått göra. Och det är redan klart vilket nästa mål är för henne.

– Jag vill hoppa bungyjump. Jag gillar utmaningar. Allt går, ingenting är omöjligt.

ARTIKELN HANDLAR OM