PRESENTERAS AV

Therese såg rånet – hyllar alla som ingrep

Foto: TT/Privat

avJonna Claesson

SVENSKA HJÄLTAR

Therese Bogren Olsen, 38, från Göteborg blev vittne till ett rån i centrala Göteborg. Nu vill hon hylla alla som grep in och för visat civilkurage.

– Det skrivs mycket om hur få det är som bryr sig men idag gjorde min stad Göteborg mig så stolt, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

För fler liknande artiklar − följ Svenska Hjältar på Facebook


Det var under tisdagen, mitt i rusningstid, som Therese Bogren Olsen blev vittne till ett rån i Göteborg.

– Jag hade precis kommit ut från jobbet och stod på parkeringen när jag hörde ett skrik. Jag såg mig omkring och ser då hur det pågår ett slagsmål lite längre bort vid en hållplats.

Therese började gå mot hållplatsen Kaggeledstorget där bråket var i full gång.

– Först tänkte jag att det var två alkoholister som bråkade, men kände sedan igen en av männen då jag passerat honom vid utgången från mitt jobb. Jag kände igen hans väska som nu låg på marken.

Therese sträckte sig efter väskan men den misstänkta gärningsmannen hann före.

– Jag sprang efter rånaren för att se vart han tog vägen samtidigt som jag larmade polisen. Under tiden upptäckte jag att det var fler än jag som visade civilkurage den dagen. Alla som såg eller hörde någonting slöt upp, de visade åt vilket håll rånaren flydde, hjälpte den utsatta och inväntade polis för att lämna vittnesmål.

Det är inte förrän efteråt som hon får reda på vad det var som faktiskt hände.

– Den drabbade mannen var väldigt chockad och det var svårt att prata med honom. Men han hade gått på gatan och blivit tillfrågad om vad klockan var, när han svarade blev han bemött med både sparkar och slag.

Hon berättar att hon var både chockad och skärrad över vad hon sett, men också väldigt stolt över människorna på plats som släppte allt och grep in. Därför valde hon att hylla alla som var på plats i ett inlägg på Facebook.

”Det skrivs mycket om hur få det är som bryr sig men idag gjorde min stad Göteborg mig så stolt! Tack alla ni som bryr er, visar medmänsklighet, tar er tid och står upp för rättvisa!!! Tack även till polisen som svarade på alla samtal och snabbt var på plats”, skrev hon.

– Jag skriver sällan något på Facebook men jag tycker det är viktigt att uppmärksamma sådant här, det kanske gör att fler vågar ingripa. Jag tycker att man ska känna sig stolt när man gör en insats för att förhindra brott, säger Therese.

ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg

Facebook

Brott