Timmy räddade katt – med superstege

Av: Andreas Randhir Granfors

Publicerad:
Uppdaterad:

”Katten var jätteglad när jag kom upp”

1 av 4 | Foto: Oskar Nilsson/Privat
Timmy räddade katten som satt 15 meter upp i en tall.

Den lilla katten hade tagit sig upp i en 15 meter hög tall och brandkåren kom inte fram med bilen.

Då byggde Timmy en superstege med hjälp av åtta stegar – och räddade katten, skriver NA.

Det var i lördags som Timmy Wiberg åkte med sin mamma för att kolla på ett hus i Hovsta utanför Örebro när de hörde ett ljud. Efter att ha letat en stund hittade de en katt femton meter upp i en tall. De knackade på hos grannarna och bad dem ringa brandkåren.

Brandkåren kom inte fram

Timmy åkte till en kompis inte så långt från huset han hade kollat på.

– Sedan ringde mamma mig på kvällen och frågade om jag inte kunde åka förbi huset på vägen hem och se till så att katten kommit ned ordentligt. När jag kom dit satt katten kvar så vi frågade grannarna vad som hade hänt och de sa att brandkåren inte hade kommit fram ordentligt med bilen så de kunde inte få ned katten, säger Timmy.

”Katten var jätteglad”

Timmy pratade ihop sig med sin kompis och fick en idé. De samlade ihop alla stegar de kunde komma över och byggde en superstege av fem stegar på längden och tre stegar som stöd.

– Vi satte ihop stegarna med spännband och sedan hämtade jag ned katten, den hade suttit där i två dagar. Katten var jätteglad när jag kom upp, den sträckte på sig och kom fram trots att jag aldrig träffat den förut.

Katten, som vaktades av en av grannarna medan ägarna är bortresta, kunde slutligen återförenas med sin vakt, som väntade nere på marknivå.

Följ oss på Facebook

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN