Anmäl dig här till Svenska Hjältars skolturné i Globen!

1 av 9
Först blir det en timmes program på scenen med hjältar, och efteråt blir det mingel då eleverna har chansen att fotograferas med hjältarna.
SVENSKA HJÄLTAR

Nu bjuder Svenska Hjältar in Stockholms högstadieelever till en inspirerande eftermiddag i Globen den 30 maj 2017.

Mark Levengood står på scenen och intervjuar unga hjältar, och lyfter ämnen som civilkurage, mod, mobbning, respekt, integration och näthat.

Det blir en dag med mycket känslor, engagemang och glädje!

För fler liknande artiklar − följ Svenska Hjältar på Facebook


Var? Stockholm Ericsson Globe.

När? Tisdag den 30 maj kl 13:00–15.00 (inklusive mingel efteråt)

Anmälan: Klasser i årskurs åtta och nio från hela Stockholms län är välkomna tillsammans med sina lärare. Evenemanget är gratis för alla skolor. Anmäl dig här eller i formuläret nedan. Anmälan är bindande.

Hur? Mark Levengood är konferencier och leder ett program på cirka en timme från scenen. Under eftermiddagen får ni träffa ungdomar som tidigare blivit Svenska Hjältar och vars hjältedåd inspirerar eleverna.

Några av de deltagande är Marwa Karim som kämpar mot näthat och mobbning, Mats Melin, den folkkära profilen från Glada Hudik-teatern, Siavosh Derakhti, före detta bråkstake som engagerat sig i ungdomar i Malmö, Linnéa Claeson, handbollsproffset som tagit parti för hemlösa och Julia Östfeldt, initiativtagare till föreningen Tillsammans som stöttar alla som utsatts för våldtäkt.

Vi visar först en kortfilm för att presentera vilka hjältarna är och vad de har gjort, och därefter ställer Mark frågor till dem. Efter det får eleverna chans att ställa sina frågor direkt till hjältarna. Vi tar också en en gruppbild och eftermiddagen avslutas med mingel i foajen då eleverna får tillfälle att fotograferas och prata med hjältarna.

Övrigt: Med sig får lärarna ett arbetsmaterial som rör just civilkurage, integration, näthat och mobbning och tips på hur man kan ta diskussionen vidare till klassrummet. Materialet är framtaget av pedagoger. Välkommen med din skola!

Under hösten fortsätter skolturnén med fler stopp på olika orter i landet.

ARTIKELN HANDLAR OM