Roy räddade livet – på hunden Charlie

Av: Dennis Jörnmark Callstam

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Hans Bryngelson / Norra Skåne
Matte Maria med hunden Charlie.

Mitt i hundpromenaden inträffade mardrömmen – lilla Charlie blev attackerad av en stor hund, rapporterar Norra Skåne. När hunden höll Charlie i sitt grepp kom räddningen från oväntat håll.

– Jag hörde henne ropa så då drog jag i handbromsen och sprang, säger Roy som blev Charlies hjälte.

Det var i onsdags förra veckan som Maria Söderberg från Hässleholm var på promenad med dvärgschnauzern Charlie i centrum. Vid en parkering slet en större hund sig loss från sin ägare – och sprang tvärs över gatan mot Charlie.

Bara några sekunder senare hade den stora hunden Charlie i sitt grepp.

– Jag har sett hunden tidigare och den har aldrig verkat aggressiv. Men nu gick det blixtsnabbt, den bara högg från alla håll, säger Maria.

”Naturligt att hjälpa”

Hennes enda tanke var att få bort Charlie från hunden så snart det bara gick. Men hon kunde inte få tag i den andra hunden, som hon beskriver som en ”40 kilo tung säl”. Många samlades omkring hundarna, men ingen vågade gripa in.

– Jag skrek bara ”nej nej nej” och ropade på hjälp. Det var verkligen panik.

En som hörde skriken var Roy Larsson. Han jobbar på Hässleholms kommun och kom körandes i en skåpbil längs gatan och reagerade instinktivt.

– Jag hörde henne ropa så då drog jag i handbromsen och sprang. Det var naturligt att hjälpa när jag hörde henne ropa, säger Roy.

Hittade sin hjälte

När Roy kom fram hade den stora hunden tagit ett bett om Charlie. Roy lyfte upp hunden i nackskinnet och kastade iväg den – och då kom Charlie loss och sprang iväg direkt.

– Det var snälla människor som följde efter och hon sprang hem. Det var tur, annars hade jag inte hittat henne på jättelänge, eftersom jag försökte mota bort den andra hunden som försökte jaga efter henne igen, säger Maria.

Charlie har återhämtat sig ganska väl efter händelsen. Maria berättar att såren läkt fint och att hunden är vid ganska gott mod igen. Och framförallt är hon tacksam mot Roy, som grep in när hennes hund var i livsfara.

Tack vare en efterlysning i lokaltidningen hittade hon honom. Och på tisdagen sågs de. Roy fick en blomma och en lott.

– Han är en fantastisk person. Han hade bara kunnat köra förbi. I dagens samhälle är det många som filmar, men inte gör något eller ingriper. Det var underbart att han vågade hjälpa, säger Maria.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

Publicerad: