Nu är hon fri från cancern

Av: Simon Andrén

Publicerad:
Uppdaterad:

I går fick Johanna Moll, 21, beskedet hon har väntat på

BLOGGAR OM SIN SJUKDOM Johanna Moll, 21, är nominerad till Aftonbladets pris ”Svenska hjältar” för bloggen om sin kamp mot cancern. Med den har hon peppat och berört många andra sjuka och deras anhöriga.
Foto: Foto: björn lindahl
BLOGGAR OM SIN SJUKDOM Johanna Moll, 21, är nominerad till Aftonbladets pris ”Svenska hjältar” för bloggen om sin kamp mot cancern. Med den har hon peppat och berört många andra sjuka och deras anhöriga.

Hon tappade håret, kräktes och tog sig inte upp ur sängen.

Sedan beskedet i våras har Johannas liv varit en mardröm.

Men i går kom telefonsamtalet hon inte vågat hoppas på.

I höstas upptäckte Johanna Moll, 21, en knöl på axeln. Hon trodde att det var en finne. Men knölen skulle förändra hennes liv.

Cancerbeskedet i våras slog ner som en bomb i hennes tillvaro. Plötsligt byttes vardagen ut mot cellgiftsbehandlingar, en oanvänd peruk och fruktansvärda smärtor.

Och en tärande ovisshet – skulle hon någonsin bli frisk?

I väntan på besked har hon haft stort stöd av pojkvännen Patric, 21. Johanna har även bloggat om sin sjukdom på aftonbladet.se.

– Det har fungerat som terapi, säger hon.

Tidigare än väntat

Bloggen har peppat och berört många andra sjuka och anhöriga. Därför är Johanna Moll från Mörby utanför Stockholm nominerad till Aftonbladets pris ”Svenska hjältar”.

I går morse, tidigare än väntat, kom beskedet från läkaren: behandlingen har gått bra och Johanna är helt frisk.

Cancern har tagit hårt

– Jag hade förberett mig på att inte försöka känna så mycket när jag fick beskedet, så att det inte skulle vara så jobbigt ifall de hade dåliga nyheter.

Långsamt under gårdagen

sjönk dock insikten in.

– Det är en jättelycka. Vi visste sedan tidigare att det gick åt rätt håll, men det preliminära beskedet är ju inte hundraprocentigt. Att jag nu har det på papper känns otroligt bra.

Cancern, så kallad non-Hodgkin lymfom, och behandlingen har tagit hårt på Johannas kropp. Nu väntar en tid av återhämtning.

”På väg åt rätt håll”

– Jag mår bra i huvudet. Men kroppen måste långsamt byggas upp. Jag har tidigare känt mig som en 80-åring i kroppen, nu känner jag mig snarare som en 55-åring. Så det är på väg åt rätt håll, säger Johanna och skrattar.

Redan på onsdag kommer hon att återgå till sitt jobb som receptionist på ett billeasingföretag i Upplands Väsby.

– Det ska bli jättekul att komma tillbaka till vardagen.

Firar med spa-resa

I går kväll firade Johanna med pojkvännen Patric.

– Det blir lite vin och god mat. Och nu i helgen åker jag och Patric på en spa-resa. Det var planerat sedan tidigare, men nu finns det ytterligare en anledning att fira.

Vem är din hjälte?

Publicerad:

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.