Publicerad:
Uppdaterad:

Personalen lättar upp stämningen med dans

Sjuksköterskan Karolina: ”Lite glädje i de jobbiga passen”

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

I väntan på att få behandla en misstänkt coronasmittad patient ställde Karolina Siverhag och Sandra Friis, på akutvården, till med show. Flera kollegor samlades för att se på när de dansade.

– Vi ville bara förmedla glädje, säger sjuksköterskan Karolina Siverhag.

Det blev plötsligt lite tid över på akutvårdsavdelningen på Skånes universitetssjukhus, Sus, i Malmö i förra veckan. Då passade kollegorna Karolina Siverhag och Sandra Friis på att visa upp sin inövade dans – med full coronamundering. Det hela filmades och lades upp på Facebook, något som Kvällsposten tidigare rapporterat om.

– Vi stod precis vid ingången för den nya akutvårdsavdelningen. Det samlades en del folk, så det blev lite publik. Vi försökte få in lite glädje i de jobbiga passen som vi har, säger sjuksköterskan Karolina Siverhag till Aftonbladet.

Sjuksköterskan Karolina Siverhag tog initiativet till dansen.
Foto: Privat
Sjuksköterskan Karolina Siverhag tog initiativet till dansen.

”Väldigt tuffa miljöer”

Karolina Siverhag dansar på fritiden och hade fått upp ögonen för just den här dansen som blivit ett fenomen på TikTok. Kollegan Sandra Friis lärde sig koreografin snabbt.

Skåne är relativt skonat från covid-19-fall, sett till andra regioner, men arbetsmiljön som råder är helt ny för många i vårdpersonalen.

– Vi jobbar i väldigt tuffa miljöer just nu. Vi jobbar tiotimmarspass och ibland blir det jobbigt och man blir trött. Då ville vi förmedla lite glädje. Men det är också viktigt att poängtera att vi tar jobbet på fullaste allvar.

– Vi är medvetna om att det kan bli mycket värre snart, säger Karolina Siverhag.

Tackar för alla gåvor

Sjukhuset får hela tiden leveranser med godis, mat och fika från lokala aktörer. Det här var ett sätt för vårdpersonalen att tacka.

– Vi får stor uppskattning nu. När man kommer till jobbet finns det alltid mat i kylen. Det är så mycket trevligare. Det här blev som en liten gåva tillbaka, säger Karolina Siverhag.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sju hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!

PODD Coronaviruset och Förintelsens sista vittnen

De äldre ska skyddas till varje pris från att smittas av coronaviruset, men trots det så har smittan tagit sig in på flera äldreboenden i Sverige. Bland annat på Judiska hemmet i Stockholm, där flera som överlevde Förintelsen bor. De senaste veckorna har det varit 25 judiska begravningar, varav tio hade överlevt Förintelsen. Vad händer om de som överlevde då inte klarar sig nu?

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.

Publicerad: