PRESENTERAS AV

”Jakob jobbar 24/7 för att hjälpa andra mobbade”

SVENSKA HJÄLTAR

Jag skulle vilja nominera min vän Jakob Lindén till svensk hjälte 2011. Han kämpar mot mobbning och droger. Hjälper många ungdomar. Han är bara 17 år, otroligt stark människa. Han förtjänar all uppmärksamhet, det är inte sällan jag gråter när jag läser hans fina inlägg.

Jakob har haft det tufft under en tid. Under sin första tid på gymnasiet utsattes han för mycket grov mobbning. Han släppte det fort. Även om det som sagt var mycket grova saker!

Nu hjälper han andra genom sin hemsida mot mobbning.

Jag vill vara anonym, men vill att ni ska veta vilken fantastisk människa Jakob är. Han brinner för andra och känner till och med sympati för dem som mobbade honom! Inte många som säger att man ska hjälpa både offret och förövaren. Speciellt inte när de själva är ett ”offer”. Han ser sig själv inte som ett offer.

Men i mina ögon har han blivit fruktansvärt felbehandlad. Han jobbar 24/7 för andra plus att han går i skolan. Kommer ihåg att jag skickade ett mail till honom klockan 23.30 en söndagkväll. Han svarade en halvtimme senare. Besök gärna hans hemsida så får ni se vilken liten hjälte han är!

Snälla, snälla gör Jakob till Svensk Hjälte i är. Han förtjänar verkligen det, för den här unga människan kämpar och gör allt för andra. Utifrån egna unika och gripande livserfarenheter.

Tänkte avsluta med ett litet utdrag från hans hemsida:

"Vi är alla människor Min moral präglas av ledorden: Vi är alla människor Vi felar men det är inte alltid okej. Vi är alla lika mycket värda. Ingen människa har rätt att slå, förnedra, kränka eller diskriminera dig på grund av den människa du är! Du har rätt till hjälp och stöd från personer i din omgivning och speciellt vuxna. Civilkurage är något av de viktigaste vi kan ge varandra och vi måste gemensamt ingripa mot mobbning och kränkningar på Sveriges arbetsplatser. Med dessa ord ser jag fram emot att tillsammans jobba för ett humanistiskt samhälle. Jämställdhet och nolltolerans mot mobbning/diskriminering är vår värdegrund.”

Kom ihåg att den här fantastiska människan bara är 17 år. Återigen, han förtjänar allas uppmärksamhet.

Anonym