PRESENTERAS AV

”De på Verdandi är mina hjältar”

SVENSKA HJÄLTAR

Jag nominerar föreningen Verdandi, en av de anställda heter Eva.

När barn kommer tillbaka till skolan ska de alltid skriva om sina sommarminnen.

En kall mörk ensam julaftonsmorgon, en dag som annars borde vara fylld av släkt och vänner, god mat och fina klappar i ett rum fyllt av gemenskap och leenden.

En hjälpande hand och en värmande kram när livet känns grått och morgondagen långt borta. Ett stöd när samhället sviker.

En eftermiddag i juli när solen skiner så fint och vattnet svalkar som aldrig förr, för aldrig tidigare har väl jordgubbstårta eller korvstroganoff smakat så gott som på sommarkollot jag fick uppleva som liten.

Vissa stunder i livet räcker inte det sociala skyddsnätet riktigt till, av olika anledningar kan även den starkaste person plötsligt stå utanför samhällets ramar. Ensam är aldrig stark, och kommer heller aldrig att vara.

Verdandi är en ideell förening som arbetar emot alkohol och för gemenskap. Ung som gammal, fattig som rik. Verdandis dörrar är öppna för alla. En hjälte, en vanlig människa. För mig stavas de Verdandi.

Jag är glad att leva i vetskap att det finns människor, stöttepelare här i livet, som villigt kommer att finnas där om min resa hastigt och oväntat får ett stopp. Det kan hända oss alla, både dig och mig.

När barn kommer tillbaka till skolan ska man alltid skriva om sina sommarminnen. Men om man bara varit hemma, vad har du då att skriva om?

Alla barnfamiljer har inte råd att åka på semester. Det här är otroligt viktigt för familjer som inte har så bra ekonomi eller av andra anledningar inte kommer iväg på semester, beskriver en anställd en av Verdandis guldstunder.

Det årliga sommarkollot vid orienteringsstugan i Mockfjärd. Varje morgon under en vecka varje sommar går bussar från Borlänge till Mockfjärd och ett femtiotal barn och föräldrar är med varje dag.

Verdandi har under många är haft sommarkollo för barn och vuxna.

En hjälte, en vanlig människa. För mig stavas de Verdandi.

Jag är säker på att jag inte är ensam att känna som jag gör. Mina hjältar.

Matilda Sundqvist