PRESENTERAS AV

Hon ordnade en konsert och skänkte pengarna till barnhem

SVENSKA HJÄLTAR

Min dotter, Julia Koponen, arrangerade en välgörenhetskonsert som projektarbete sitt sista år i gymnasiet.

Överskottet skänktes till Happy Child och barnhemmet i Muang Mai, Thailand. Det första hon gjorde var att boka Skövde Stadsteater. Sedan engagerade hon ett gäng talangfulla vänner samt satte ihop en barnkör som hon tillsammans med sin syster Amanda övade med hemma i vardagsrummet. Hon satte ihop en låtlista, lärde sig alla låtar så att hon kunde lära övriga deltagare, regisserade och medverkade i nästan alla nummer samt koreograferade hela showen tillsammans med några vänner. Sedan kontaktade hon företag som kunde sponsra evenemanget. Hon fick ett av Västsveriges (kanske Sveriges) bästa showband att ställa upp som kompband till reducerat pris, hon fick en halvtimmas radiotid i lokalradion, tre annonser i lokaltidningen, artiklar i 2 lokaltidningar.

Allt detta gjorde hon utom skoltid.

Kvällen då konserten genomfördes lyste den röda lampan utanför teatern. Det var utsålt, flera som hade tänkt köpa biljetter på plats fick vända i dörren. Totalt gav kvällen ett överskott på 42 642 kronor.

Julia la ner hela sin själ i arbetet med konserten. Hon har ett stort, varmt hjärta och jag tycker att hon är en riktig hjälte!

Susanne Koponen