Svenska hjältar

PRESENTERAS AV

Missa inte Svenska Hjältar-galan den 18 december 2019

Linnéa Claeson och Peter Settman är programledare

Den 18 december är det äntligen dags för vår hyllade gala Svenska hjältar på Aftonbladet, TV3, Viafree och Viaplay. Årets nya programledarduo är Linnéa Claeson och Peter Settman.
– Det känns verkligen som en ära, säger Linnéa Claeson.

Ladda med näsdukar – snart riktas strålkastarljuset än en gång mot de människor som har gjort landets allra största hjälteinsatser. För trettonde året i rad ska mod, civilkurage och medmänsklighet prisas på Aftonbladets Svenska Hjältar-gala.

Den känslosamma och stjärnspäckade galan äger rum på Cirkus i Stockholm och sänds på Viaplay, TV3, Viafree och Aftonbladet.se den 18 december kl 20.00.

Jämställdhetskämpen Linnéa Claeson är ny programledare för Svenska hjältar tillsammans med tv-veteranen Peter Settman som återkommer för andra året i rad.

– Det känns verkligen som en ära för mig att få stå på Cirkus den här kvällen och dela scenen med människor som gör det finaste man kan göra – visar civilkurage och står upp för andra, säger hon.

Brinner för en varmare värld

Linnéa Claeson är handbollsproffset som blev rikskändis när hon grundade instagramkontot Assholesonline där hon bemöter sexuella trakasserier på nätet med vass humor. Linnéa har sedan dess varit en tongivande röst i samhällsdebatten med sitt starka engagemang för jämställdhet och allas lika värde. Hon är även en uppskattad kolumnist på Aftonbladet.

– Mina hjärtefrågor är medmänsklighet, jämlikhet och civilkurage, det är vad jag brinner för allra mest. Och Svenska hjältar-galan personifierar ju precis det, säger hon.

Peter Settman är en av Sveriges mest erfarna programledare och har lett en rad tv-succéer, däribland både Melodifestivalen och Idrottsgalan. Han ledde Svenska hjältar-galan för första gången förra året – och är nu alltså redo för en comeback.

– Jag är så glad över att få leda den här fina galan i år igen. Det är verkligen ett hedersuppdrag och det känns toppen att göra det tillsammans med Linnéa. Hon är perfekt för uppdraget! Hon är jätterolig att vara med och har ett fantastiskt samhällsengagemang, säger Peter Settman.

Nomineringarna strömmar in

Svenska folket har i år skickat in tusentals hjältenomineringar – och på galan kommer juryn att prisa sju hjältar i kategorierna Årets livräddare, Årets ungdomshjälte, Årets skyddsängel, Årets vårdhjälte, Årets medmänniska samt i de nya kategorierna Årets medborgare och Årets svenska hjälte i världen

Juryn leds av ordförande Peter Settman och har i år de nya jurymedlemmarna Shima Niavarani, skådespelare, och Marika Carlsson, komiker. I juryn sitter även sedan tidigare Micael Bydén, överbefälhavare, Anders Bagge, musikproducent, Lill Lindfors, artist, Thomas Fogdö, f d utförsåkare, Margaux Dietz, influencer, Quincy Jones III, musikproducent och Sarah Dawn Finer, artist.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sju hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.