PRESENTERAS AV

Hemlöse Bosse räddade Alvin, 3, från att drunkna

1 av 2 | Foto: Privat
Hannah och Alvin med sin hjälte Bosse.
SVENSKA HJÄLTAR

Hannah och sonen Alvin, 3, slogs för sina liv – då grep hemlöse Bosse in. Nu hyllas han för sitt agerande, rapporterar Kvällsposten.

– Priset skiter jag i, man måste göra en insats, säger Bosse till Aftonbladet.

En gemytlig augustipromenad längs stadshuskajen i Landskrona blev en mardröm för Hannah Öberg och treåriga sonen Alvin förra sommaren. När Alvin ville kasta en sten i vattnet snubblade han från bryggans kant.

Hannah kastade sig efter i panik. Men efter att hon fått tag i sonen i vattnet insåg hon att det inte fanns något sätt att ta sig upp. Då dök Bo ”Bosse” Christensen upp.

– Jag sa till mina polare att en grabb har trillat i vattnet, jag hinner nog före polisen, säger Bosse.

Han kastade ner ett rep i vattnet så att Hannah och Alvin kunde ta sig upp. När de kommit i land hade fler personer anslutit – och Bosse försvann utan spår. Hannah efterlyste sin hjälte på Facebook. Till sist fick hon tag i honom.

Foto: Privat
Här tar Bosse emot sitt pris.

Fick en liter mjölk

Bosse förklarade att det inte var någon stor sak för honom, och att han inte behövde något särskilt – men berättade att en liter mjölk inte skulle sitta fel. Hannah nominerade honom till Landskrona stads civilkuragepris.

Och nu har han fått sitt erkännande. Det blev 5 000 kronor i stipendie från staden – och en liter mjölk från Hannah, förstås.

– Jag är mest glad för att få träffa familjen, säger Bosse.

Foto: Privat
Bosse under prisutdelningen.

”Måste göra insats”

Prispengarna har Bosse inga särskilda planer för heller.

– Pengarna skiter jag i. Man måste göra en insats.

Blommorna han fick på prisutdelningen gav han till Hannah – som Bosse själv tycker var den största hjälten. Han hyllar Alvins mammas ingripande.

– Tänk om det var ens eget barn som ramlat i, man hade ju gett hela sitt liv för det, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM