PRESENTERAS AV

Ambulanspersonal uppfyllde 4-årige Williams dröm

1 av 3

avJonna Claesson

SVENSKA HJÄLTAR

William Folkesson, 4, älskar ambulanser. Men när hans mamma Johanna, 26, tillkallade ambulans i ett kritiskt läge kunde han inte vara med. Hans besvikelse var så påtaglig att ambulanspersonalen bjöd in honom till stationen, skriver Expressen.

Det var förra helgen som Johanna Folkesson, 26, behövde tillkalla ambulans på grund av ett hjärtfel. En situation som inte uppskattas av någon i familjen förutom William, 4, som har ambulanser som sitt största intresse.

– Han trodde ju att det var till honom de kom så han blev överlycklig. Han hoppade runt och ville prata och se på deras verktyg, berättar Johanna för Aftonbladet.

Men ambulanspersonalen behövde genomföra sitt arbete snabbt.

– Vi fick stänga in honom i ett annat rum. Han blev så ledsen. Han bara grät och grät och bankade på dörren.

Och det var inte bara Johanna som blev blödig av Williams besvikelse. En ur ambulanspersonalen tyckte det var så hjärtskärande att höra William så ledsen att hon föreslog att han skulle komma och hälsa på vid ett senare tillfälle, säger Johanna Folkesson.

”Det största han upplevt”

Johanna hade tidigare funderat över om det gick att göra ett besök hos ambulansen, så alla var rörande överens om att förslaget var en bra idé. En vecka senare, samma helg som William fyllde år, fick han sitt livs upplevelse.

– Det var det största han har upplevt i sitt fyraåriga liv. Han fick åka ambulans med sirenerna på, kolla på deras verktyg och prata med personalen. De är hans hjältar, säger hon och fortsätter:

– När jag ska beskriva hans glädje är det som ”leklandsglädje” fast tio gånger mer.

Svenska Hjältars jury: Därför behöver världen fler hjältar 01:42

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sju hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!

ARTIKELN HANDLAR OM