Hunden räddade sin husse från rånarna

Av: Christina Smedbakken

Publicerad:
Uppdaterad:
Fotona är exempelbilder och har inget samband med texten.
Foto: TT/Montage
Fotona är exempelbilder och har inget samband med texten.

Rånarna slog till när mannen var ute och gick med hunden – det skulle de inte ha gjort. Hunden tänkte nämligen inte låta husse bli skadad, skriver Ystads Allehanda.

För fler liknande artiklar − följ Svenska Hjältar på Facebook


Klockan var strax innan elva på fredagsnatten och en man i Ystad var ute och rastade sin hund. På promenaden mötte de två okända män som passerade förbi. Det dröjde inte länge innan mannen lade märke till att han och hunden var förföljda – duon från tidigare hade vänt om och var nu på väg åt samma håll som dem.

När mannen och hans hund kom in på ett undanskymt område kom främlingarna plötsligt ikapp dem.

En av dem sparkade hundägaren, som insåg att han höll på att bli rånad. Nästa slag var på väg, men då hade hunden redan bestämt sig – den tänkte inte låta husse bli skadad.

Ville skydda sin husse

Hunden kastade sig emellan och bet en av gärningsmännen. Rånaren backade undan men hunden gav sig inte.

– Hunden gör ytterligare ett utfall för att skydda sin husse. Ingen blir biten men gärningsmännen avbryter och lämnar platsen, säger polisen Patric Nihlén till Ystads Allehanda.

Medan hunden var fullt upptagen med sin hjälteinsats hann ägaren memorera de två rånarnas signalement. Polisen säger sig ha fått en bra beskrivning av hur gärningsmännen ser ut. De är nu misstänka för försök till rån, alternativt misshandel.

– Vi har gott hopp om att lösa det här, säger Patric Nihlén.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN