PRESENTERAS AV

Brandmännen ryckte ut – för att ge hästarna vatten

avEneida Berisha

Efter stormen Alfrida hade invånarna i Huddinge ingen el – och inte heller vatten att ge sina hästar. Då ryckte den här brandkåren ut med vattentankar så hästarna kunde klara sig över helgen.

– De är världens bästa brandmän på världens bästa brandstation, säger Malin Wibäck.

Stormen Alfrida har ställt till med problem i flera delar av Sverige, inte minst i Huddinge söder om Stockholm där invånarna fått vara utan el under en längre tid.

För Malin Wibäcks och hennes grannars hästar har det inneburit stora problem då det inte funnits något vatten att kunna ge dem. De bor vid ett naturreservat och finns det ingen el så går det inte att pumpa upp något vatten.

På grund av sommarens torka har det dessutom inte funnits något vattendrag att ta hästarna till.

– Vi har inte kunnat gå på toaletten, duscha eller göra något man behöver vatten till. Men värst var det ju för hästarna för de dricker ju så otroligt mycket per dygn, säger Malin.

1 av 4 | Foto: Privat.

”Betyder jättemycket för oss”

Malins familj och hennes grannar fick åka med stora dunkar till idrottsplatser där det gick att hämta vatten, vilket inte skulle vara hållbart.

– Det blev jättejobbigt och ganska tufft, säger Malin.

I sin desperation ringde hon Huddinge brandstation för att se om de hade någon möjlighet att hjälpa till.

– De har ju rätt mycket att stå i just nu, men de bad om få återkomma och på kvällen hörde de av sig och sa att de kommer förbi med en stor dunk. Det var otroligt gulligt av dem, säger hon.

Brandmännen dök upp med en stor tank som fyllde Malin och hennes grannars kärl med tillräckligt mycket vatten för att hästarna skulle kunna klara sig över helgen. Lyckligtvis är elen tillbaka nu men det hade kunnat sluta illa utan brandkårens hjälp.

– Man blir så varm i hjärtat av folk som ställer upp och hjälper varandra vid tuffa tider. De är världens bästa brandmän på världens bästa brandstation, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Huddinge

Hästar