PRESENTERAS AV

Molly räddades av brandmannens skägg

1 av 2 | Foto: Mikael Berglund
SVENSKA HJÄLTAR

När katten Molly var ute på äventyr på Tjörn klättrade hon upp i ett träd. Dessvärre kunde hon inte komma ner. Då kom brandmannen Emil Ström och hans skägg till undsättning, skriver Göteborgs-Posten.

För fler liknande artiklar − följ Svenska Hjältar på Facebook


Det var under tisdagen som katten Molly klättrade upp i ett femton meter högt träd och stannade där över natten. Under onsdagsförmiddagen hade hon fortfarande inte tagit sig ner, därav ringde familjen brandkåren.

– Det var en mormor som ringde på uppdrag av hennes barnbarn. Vi åker vanligtvis inte på sådana uppdrag men hade ingenting akut just då, säger Emil Ström.

Brandmännen åkte ut till trädet där katten befann sig, ställde upp stegen och fixade säkerhetsutrustningen.

”Räddades av skägget”

– Jag såg ju att vi skulle kunna ta ner henne och tänkte att vi kunde se det som en stegövning. Så vi körde på där.

Emil började klättra upp i trädet och när han började närma sig Molly började hon gå mot honom för att bli räddad.

– På vägen ner blev hon lite orolig och sprattlade till, som tur var har jag långt skägg så hon fastnade där i, säger han och skrattar.

När Molly var nere på marken på alla fyra gav barnen henne lite kattmat. Alla var nöjda över brandmännens insats och Molly var helt oskadd.

Emil Ström säger dock att räddningstjänsten inte har alltid har möjlighet att rädda katter och att det är sällsynt att det händer.

– Jag har arbetat som brandman i tio år. Det här var andra gången jag var med och räddade en katt. Det hör inte till vanligheterna, men har vi det lugnt kan vi ibland hjälpa till med sådant här, säger han.

Har du hittat ett nytt användningsområde för skägget nu?

– Ja det kan man säga. Jag sa faktiskt det när jag kom ner. Det var ju tur att jag hade mitt långa skägg, hade jag inte haft det hade jag nog haft en del rivsår i ansiktet, säger han och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Katter

Tjörn